Mardin'de zindanlardaki direniş selamlandı

Mardin'de Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için süren zindan direnişi selamlandı. HDP'li Dündar, "Sessizlik açlık grevini ağırlaştıracak" derken, HDP İl Eşbaşkanı Salih Kuday da "Tutsaklarla talebimiz aynı" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı tutsakların devam eden açlık grevi direnişini selamladı.
İl binası önünde yapılan eyleme Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile parti yöneticileri ve HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar katıldı. Açıklamada “Em Tecrîdê bişkînin Faşîzmê Hilweşînin” pankartı açılarak, “Bijî berxwedana zindana” sloganı atıldı.

'TUTSAKLARIN TALEBİ BİZİM DE TALEBİMİZ'

HDP Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday, açlık grevlerinin 62 gündür devam ettiğini belirterek, cezaevlerinde hemen her gün hak ihlalleri ve hukuksuzlukların yaşandığını söyledi. Tutsakların açlık grevi kapsamındaki taleplerinin kendi talepleri olduğunu ifade eden Kuday, taleplerin kabul edilerek, açlık grevine son verilmesi için iktidara seslendi.
HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar da bir ülkede cezaevlerinin çok olmasının hukuksuzluğun yoğun olduğu anlamı taşıdığını dile getirdi. Cezaevlerindeki hak ihlalleri ile İmralı’da süren tecride karşı her zaman seslerini çıkardıklarını söyleyen Dündar, iktidarın ise tüm bunlara karşı sessizliğini koruduğunu söyledi. Adalet Bakanlığı’nın adalet ile alakası olmadığını ifade eden Dündar, cezaevlerinde yaşananlarla ilgili sorumlu dahi bulamadıklarını dile getirdi.

'SAVAŞ RANTI İÇİN MASAYI DEVİRDİLER'

Dündar, “Masayı devirdiler, çünkü savaşın rantını yemek istediler. Yolsuzluk yapamadılar. AKP-MHP iktidarı savaş üzerinde siyaset yaparak, örgütlenmek istedi. Bunun için de Sayın Öcalan’ın haklarını elinden alarak, hem hukuki, hem siyasi olarak ellerini bağlamak istiyorlar. Herkes bunun böyle olduğunu biliyor. Barışın sesi kısılmak isteniyor. İki ses var. Biri barış diğeri savaş sesi. Bu iktidar, her şeyini savaş üzerinden yürütmek istiyor” diye konuştu. Sessizliğin açlık grevi eylemlerini ağırlaştıracağını belirten Dündar, tutsakların seslerini duyuracaklarını belirterek, “AKP iktidarı bu taleplere cevap vermelidir” dedi.