Sêvê Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır anıldı

Silopi'de öz yönetim direnişlerinde şehit düşen kadın siyasetçi Sêvê Demir, Fatma Uyar ve Pakize Nayır anıldı. 

Şırnak’ın Silopi ilçesinde sokağa çıkma yasağının sürdüğü dönemde 4 Ocak 2016 tarihinde başka bir mahalleye geçmek isterken zırhlı araçtan açılan ateş sonucu katledilen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi (PM) üyesi Sêvê Demir, Özgür Kadın Kongresi (KJA) üyesi Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır, ölümlerinin 4'üncü yılında unutulmadı. 3 Kürt kadın siyasetçi için Halkların Demokratik Partisi (HDP) Silopi İlçe Örgütü binasında anma etkinliği düzenlendi.

Anmaya, Uyar ve Nayır’ın anneleri, HDP milletvekilleri Ebru Günay ve Hasan Özgüneş'in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Anmada konuşan Sêvê Demir’in annesi Sakine Demir, Kürt halkının özgürlük için el ele vererek mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Sakine Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Bu yeni yılda kazanım Kürt halkının olacak. Özgürlük Kürt halkının olacak. Özgürlük kadının gücüyle gelecek. Ölümleri gerçekleştirenler bundan bir an önce vazgeçmeli. Adalet, huzur ve barışın bu topraklara gelmesini istiyoruz. Biz ölüm istemiyoruz, barış istiyoruz. Tüm anneler barış için mücadele etsinler."

HDP Milletvekili Ebru Günay da, Silopi'deki ölümlerin 9 Ocak 2013 tarihinde Paris’te 3 Kürt kadın siyasetçinin öldürülmesinin devamı olduğunu vurguladı. Günay, devletlerin özgürleşen kadınları her yerde katlettiğini dile getirdi. Ebru Günay, “3 Kürt kadın arkadaşı anlatmaya kelimeler yetmez. Anılarının önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.