Siirt'te Güven'in rehin alınması protesto edildi

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in rehin alınması Siirt'te protesto edildi. Eylemde direniş çağrısı yapıldı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in rehin alınmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt İl Örgütü tarafından il binası önünde bir basın açıklaması yapıldı. Eyleme HDP Siirt Milletvekilli Sıdık Taş, HDP il ilçe eşbaşkanları ve yöneticileri katıldı.

Sarayın talimatı ile hareket eden yargı ve polisin Güven’i siyasi bir kumpas kurup tutukladığını kaydeden Taş, “Yaşamın her alanından Kürtlere yoğun bir saldırı durumu var. Kayyum, fezleke, tutuklama, gözaltı, taciz ve tecavüz bunlardan sadece bazıları. Bu saldırılar karşısında bir zafer elde edemeyen iktidar daha da saldırganlaşıyor ve bunu bütün hukuk normlarını ayaklar altına alarak yapıyor” diye konuştu.

'AKP'NİN SON DEMLERİ...'

AKP’nin son demlerini yaşadığını, bundan kaynaklı daha da saldırganlaştığını dile getiren Taş, şöyle dedi: “Kürtlere saldırarak MHP’yi tatmin etmek istiyor. Ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar bu halk bu halkın yoldaşları hiçbir zaman geri adım atmadı. Atmayacak. Süleyman Soylu göreve geldiği günden bu yana suç işliyor. Leyla Güven konusunda da verdiği talimat ile bu suçuna suç eklemiş oluyor."

Güven’nin tutuklanmasını “siyasi darbe” olarak değerlendiren Taş, herkesi direniş etrafında kenetlenmeye çağırdı.