Sikêniyê'de katledilen şehitler anıldı

Şengal Sağlık Komitesi, Sikêniyê Hastanesi'ne saldırıda katledilenleri andı.

İşgalci Türk devleti 17 Ağustos 2021 tarihinde Sikêniyê Hastanesi'ne saldırdı. Saldırıda 8 sağlık çalışanı ve YBŞ savaşçısı şehit düştü. Saldırının birinci yıl dönümü kapsamında Şengal Sağlık Komitesi bir açıklama yaparak Sikêniyê şehitlerini andı.

Açıklama saldırının gerçekleştiği yerde Sağlık Komitesi üyesi Tehsin Şengali tarafından yapıldı.

IRAK'IN SESSİZLİĞİNE TEPKİ

Açıklamada, "Halka hizmet etmek için var olan hastanenin Türk devletinin hava saldırısının hedefi olmasının üzerinden 1 yıl geçti. Bugün tüm şehit arkadaşlarımızı saygıyla anıyor ve takipçileri olacağımızın sözünü veriyoruz. Bilindiği üzere Türk devleti uzun süredir Irak topraklarına saldırıyor ve Irak buna karşı ses çıkarmıyor” denildi.

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi:

“Bu saldırıların düzeyi 17 Ağustos 2021 tarihinde Sikêniyê hastanesinin hedef alınması ve 8 arkadaşımızın şehit düşürülmesine kadar ulaştı. Şengal Sağlık Komitesi olarak bu saldırıyı kınıyor ve insan hakları kurumlarına bu saldırı karşısında sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunuyoruz. Fermanda bu bölgede sağlık hizmeti veren bir sağlık kuruluşu yoktu. Bunun üzerine halkın sorunlarını çözme temelinde sağlık merkezimiz açılmıştı.”

Açıklamada ayrıca hastane saldırısından sonra bölge halkına sağlık hizmeti verilmediği ve bu saldırıların önlenmediği kaydedilirken, "Bu saldırılarla çalışmalarımızdan vazgeçmeyecek ve insani sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz. Bir kez daha şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz" denildi.