Şırnak’ta 7 özel harekatçı öldürüldü, 20’yi aşkın yaralı var

Şırnak’ta devlet güçleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Dün 5 farklı noktada çıkan çatışmada en az 7 özel harekatçının öldürüldüğü, 20'yi aşkın özel harekatçının da yaralandığı öğrenildi.

Şırnak’ta devlet güçleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında dün gece 5 farklı noktada şiddetli çatışma yaşandı. Saat 23.00 sıralarında Emniyet Müdürlüğü, Çakırsöğüt Jandarma Tugayı ve Tekser Mahallesi'ndeki askeri lojmanlar, Polis Kademe Merkezi ve Sêrt yolu üzerinde bulunan özel harekatçıların karargah olarak kullanılan yatılı okula yönelik yapılan saldırıda en az 7 özel harekatçının öldürüldüğü 20'den fazlasının ise yaralandığı öğrenildi. 

Emniyet Müdürlüğü'ne çok sayıda roketin isabet etti gözlenirken, Akrep tipi bir zırhlı araç da darbelendi. Gece boyu ambulans hareketliliğinin yaşandığı kentte ölü ve yaralı sayısı sabah saatlerinde netleşti. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin (UMKE) zırhlı ambulanslarıyla çatışma bölgelerinden aldığı ölü ve yaralı özel harekatçılar 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı içinde bulunan askeri hastaneye götürdü. 

Çatışmalarda 2 YPS'linin cenazesinin ise Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı belirtildi. 

Eylem sonrası şiddetlenen çatışmalar kentin geneline yayıldı. Bahçelievler, Yeni, İsmetpaşa, Gazipaşa ve Cumhuriyet mahalleleri saldırı sonrası top ve obüslerle bombalandı.