Şırnak'ta Türk polisi iki genci taradı

Şırnak Yenimahalle'deki Şaran konutları civarında polisler motosikletli 2 genci taradı.

 Şırnak Yenimahalle'de saat 11.45 sıralarında Şaran konutlarının aşağı tarafında polislerin motosikletle harekat halinde olan 2 genci taradığı ve ardından bölgeye ambulans sevk edildiği öğrenildi. Ancak Şırnak Devlet Hastanesi yönetimi ise söz konusu bölgeye ambulans gönderilmediğini ve yaralıların hastanelerine getirilmediğini öne sürdü.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü ise çatışmanın yaşandığını doğruladı. Ambulanslar yaralı aldı Şırnak Emniyet İl Müdürlüğü'ne yaklaşık 300 metre mesafedeki kavşakta yaşanan olaya ilişkin konuşan görgü tanıkları, biri kırmızı montlu iki kişinin bir motosikletle hareket halindeyken polislerce tarandığını ve her 2 kişinin de yere düştüğünü söyledi.

Güvenlik nedeniyle isminin yayınlanmasını istemeyen görgü tanığı, polislerin söz konusu kişilerin bulunduğu bölgeyi yoğunca taraması üzerine evine çekildiğini, ancak daha sonra bölgeye ambulans sevk edildiğini ve ambulansın olay yerinde bir süre kaldıktan sonra Şırnak Devlet Hastanesi'nde doğru gittiğini söyledi.

Olaya ilişkin Şırnak Devlet Hastanesi yönetimi ile görüşen HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, hastane yönetiminin kendisine söz konusu saatlerde o bölgeye herhangi bir ambulans gönderilmediğini ve herhangi bir yaralının hastanelerine getirilmediğini söylediğini aktardı. Birlik, Polis 155 hattıyla yaptığı görüşmede ise polisin olayı doğruladığını, kırmızı montlu kişiyi vurduklarını, yaralıların mahalleye doğru kaçtığını iddia ettiğini aktardı.

Görgü tanıklarına rağmen Şırnak Devlet Hastanesi yönetiminin, bölgeye ambulans gitmediğini ve hastanelerine yaralıların kaldırılmadığını iddia etmesi dikkat çekti. Olaydan saatler sonra Şırnak Devlet Hastanesi’ne yaralı bir gencin getirildiği öğrenildi.