Süleymaniye’de Türk devletinin işgal saldırıları kınandı

Süleymaniye’de yaşayan Kuzey Kürdistanlılar, işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırısına karşı sessiz kalmama çağrısı yaptı.

Türk devletinin baskısı nedeniyle Güney Kürdistan’a gelmek zorunda çok sayıda Kuzey Kürdistanlı, Süleymaniye’deki Azadi Parkı’nda, işgal saldırılarına karşı bir basın açıklaması yaptı.

Musa Halid okuduğu açıklamada, ” AKP ve MHP hükümetinden oluşan Türk devleti yenilgilerini örtmek için bir kez daha Güney Kürdistan’ı işgale yönelik saldırılarına başladı. Güney Kürdistan’ı işgal etmek için başlatılan bu saldırı meşru değildir. Türk devleti, Osmanlı’yı yeniden canlandırmak için Misaki Mili bölgelerini işgal etmek istiyor” denildi.

Açıklamada şu hususlara da dikkat çekildi:

 “Kürtlerin tüm kazanımlarına karşı başlatılan ve Kürdistan’ın işgali hedeflenen bu saldırlarda  ne yazık ki KDP de Türk devletiyle işbirliği yapıyor. Bizler Kuzey Kürdistanlı siyasi sığınmacılar olarak barış isteyen tüm herkesi işgal karşısında sessiz kalmamaya çağırıyoruz. Eğer Güney Kürdistan işgal edilirse Kürtlerin tüm kazanımları kaybedilecektir.”

Güney Kürdistan’daki tüm siyasi partilere Türk devletinin işgaline ve KDP’nin işbirliğine karşı tavır alma çağrısı da yapıldı.