Süleymaniye’deki siyasi parti ve STÖ’lerden işgale karşı durma çağrısı

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı açıklama yapan 15 siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi, Süleymaniye’de işgale karşı yapılacak eylem ve etkinliklere katılmaya çağırdı.

15 sivil toplum örgütü ve siyasi partiden oluşan Terörle Mücadele Komitesi, Türk devletinin Güney Kürdista‘a yönelik işgal saldırılarına ilişkin Süleymaniye’nin Nali Parkı’nda basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı yapan Kürdistan Kadın Derneği Şube Sorumlusu Dayik Perçem, Kürdistan Bölgesi hükümetinin sessizliği nedeniyle her gün Kürt halkının savaşçılarına saldırı düzenlendiğini söyledi. Saldırıların aynı zamanda bölge istihbarat teşkilatları ve Türk işgalcilerinin casusları tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çeken Dayik Perçem, “Türkiye ve İran başta olmak üzere Kürdistan’ın işgalcileri terörist eylemlerle halkımızın özgürlük sesini tamamen bastırmak istiyor. Kürdistan Bölgesi’nde işgal ve katliamların zeminini oluşturmak istiyorlar. Kürdistan Bölgesel hükümetinin sessizliği ve tepkisizliği bu olayların devam etmesine yol açıyor. Yöneticiler, parti ve aile çıkarları için halkın katliamında rol oynuyor” diye konuştu.

Dayik Perçem, 15 siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi olarak önümüzdeki günlerde Süleymaniye’de işgal saldırılarına karşı birçok eylem ve etkinlik düzenleyeceklerini açıkladı. Dayik Perçem, eylemlere güçlü katılmaya çağırdı.