Temelli: Savaştınız ve kaybettiniz!

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, işgalci saldırılara dikkat çekerek, "Savaştınız ve kaybettiniz. Şimdi çözüm zamanı" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin Van’daki halk buluşması da engellendi.

'İKTİDAR HİÇBİR ŞEYDEN UTANMIYOR'

HDP İpekyolu İlçe Örgütü'nün binası önünde basın açıklaması yapan ve engellemelere tepki gösteren Temelli, "Hakikatin sesini kısmak isteyen kayyum burada da yine icraatını devam ettiriyor. Bugün burada halkımızla buluşacaktık, bugün burada miting yapacaktık ama yasaklandı. Bugün burada bu fotoğrafın ortaya çıkması Türkiye açısından, bu iktidar açısından bir utanç vesilesidir. Ama iktidar utanmıyor artık, yüz kalmamış. Hiçbir şeyden utanmıyor ve bütün bu görüntüyü içine sindirebiliyor" dedi.

'TECRİT ISRARI DAHA KÖTÜYE GÖTÜRÜYOR'

"Bu tecrit hukukunda ısrar ettikçe ülke her geçen gün çok daha kötü bir yere sürükleniyor" vurgusunda bulunan Temelli, "Tam 5 yıldır bu ülkedeki mutlak tecrit bu ülkeyi işte bu felakete sürüklemiştir. Bu hukuka son vermenin yolu tam da şimdi Meclis’in asli görevidir. Çünkü iktidar acz içindedir. İktidar tecrit hukukuyla bir hukuksuzluğu dayatmaya devam etmektedir. Gelin, bu tecride son verelim" diye belirtti.
Temelli, şunları da kaydetti:
"31 Mart’ta bu ülkeyi bu utançtan kurtardık, kayyumları süpürüp attık, o yolsuzluklarını, o hırsızlıklarını tüm dünya gördü. Bundan ders alacaklarına, bu ülkeyi demokratikleştireceklerine, kalktılar ve yine bu halkın iradesini yok sayarak kayyum atadılar. Ama söz olsun halkımıza; bu kayyumları yine süpürüp atacağız. Hem de bu sefer iktidarları ile birlikte süpürüp atacağız.

'SAVAŞTINIZ VE KAYBETTİNİZ'

Diyorlar ki savaş demeyin. Savaşa 'savaş' denir. Ordunun neredeyse hepsi sınıra yığılmış. Ordunun yarısı sınırda, 3’te biri Suriye’ye girmiş. Akılları fikirleri işgal, Efrîn'de yaptıkları gibi. Demeyin diyorlar, savaş demeyin, işgal demeyin. Yahu sen diyorsun, fetih diyorsun, cuma hutbelerinde fetih suresini okutuyorsun. Daha ne diyeceğiz? Kendin itiraf etmişsin. Dün ateşkes imzalamışlar buna da ateşkes demeyin diyorlar. Ne diyeceğiz? Ateşkes işte. Savaştınız, kaybettiniz ateşkes imzaladınız. Hem de önünüze bir mektup kondu o utancı da bu ülkeye yaşattınız. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na böyle hitap eden bir ABD Devlet Başkanı var. Ülkenin düştüğü durumu budur. Buna layık mı bu ülke?
Kabul edeceğimiz tek şey; Suriye’de siyasi, Türkiye’de demokratik çözümdür. Çözümün yolu siyasetten, Kürtlerle barışmaktan geçer.

'SAVAŞ SUÇLARINI ÖRTMEK İSTİYORLAR'

Anlaşma yaptık diyorlar. Kimle neyin anlaşmasını yaptınız? O anlaşmada Kürtler, Suriye halkları yoksa, ona anlaşma denmez. Ona günü kurtarmak denir. Ortaya çıkan rezaletin üstünü örtmek denir, ortaya savaş suçlarını kamufle etmek denir.

ÇAĞRI

Şimdi tam siyasi çözüm zamanıdır. O yüzden tüm Türkiye halklarına sesleniyoruz: Uluslararası kamuoyuna sesleniyoruz. Bütün herkese, demokrasiden yana, barıştan yana olan, savaşa karşı çıkan herkese sesleniyoruz. Gelin inisiyatif alın, sözünüzü söyleyin. Onlar ne kadar tecridi uygularlarsa, kayyımı dayatırsa dayatsınlar, onlar ne kadar savaşta ısrar ederlerse etsin, unutmayın Kürt halkı kazanacak."