Tevgera Azadî: KDP Türk faşizmiyle el ele gerilla kanı döküyor

Tevgera Azadî Yürütme Kurulu, KDP’nin iç savaş çıkarmak istediğini ve tüm yurtsever Kürt halkının buna karşı durması gerektiğini söyledi.

Tevgera Azadî ya Civaka Kurdistanê (Kürdistan Toplumu Özgürlük Hareketi) Yürütme Kurulu, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Türk devletiyle ortaklaşa Kürdistan Özgürlük Gerillasına yönelik saldırılarına ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, KDP’nin açıkça gerillalara karşı savaşa katıldığını ve Türk devletine yardım ettiğini belirterek, “KDP’nin yaptığı ulusal ve büyük bir ihanettir. İşgalcilerin isteği üzerine Kürtlerin birbiriyle savaşının önünü açıyor. Kürtlerin birbirleriyle savaşmalarına karşıyız. Çünkü bundan en büyük faydayı işgalciler sağlar. Kürtlerin kardeş savaşı yürütmemesi, ulusal birliği kurması ve Kürdistan’ın dört bir yanında birbirine destek olarak birbirini güçlendirmesi en büyük isteğimizdir” dedi.

İÇ SAVAŞA SÜRÜKLEMEK İSTİYOR

Kürt düşmanına en büyük kolaylığı KDP’nin sağladığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Kürtlük adına yaptıkları tek iş, Kürtlerin katledilmesinin önünü açmak ve onları tutuklamaktır. İşlediği bu suçlarla Kürtleri bir iç savaşa sürüklemek istiyor. Onlarca Kürt çocuğunun yine Kürtlerin eliyle katledilmesi ve Xelîfan ve etrafında pusu kurulması büyük bir suçtur ve hiçbir bahanesi olamaz. Halkımız, tüm tarih boyunca işgalcilerle işbirliği yapan ve Kürdistan’ın dört parçasında da Kürt kanının dökülmesinde büyük rolü olan KDP’yi kınamalıdır. KDP tehlikeli bir biçimde işgalci Türk faşizmiyle el ele vermiş durumda. Bunun dışında da gerillanın kanını döküyor. Kürdistan Bölgesi hükümeti ve Pêşmerge Bakanlığı adına kepçe ve dozerlerle Kürdistan dağlarında Türk işgali ve askeri olarak işlerini kolaylaştırmak için yol yapıyor.”

Açıklamanın sonunda Kürt halkına ve özgürlük isteyen tüm halklara, tüm Kürdistan’da ve dünyanın her yerinde Kürtlerin birbiriyle savaşını durdurma ve KDP’nin ihanetini kınama çağrısı yapıldı.