'Topraklarımızı korumaya söz verdik'

Türk devletinin işgal saldırılarına fedaice direnen gerillalar, her türlü saldırıya karşı inançla mücadele ettiklerini belirterek, "Halkımız ve Kürt dostları gerillalarla birlik olmalı ve devrimci halk savaşını kazanmalıdır" dedi.

HPG ve YJA Star gerillaları, Zap savaşında gerillanın direnişini ANF'ye değerlendirdi. 

Türk devletinin her alanda Kürt halkına saldırdığını söyleyen HPG gerillası Welat Mîdyad, özellikle gerillaya ve tutsaklara dönük saldırıların bu dönem daha da arttığını vurguladı.

Saldırılara karşı gerillanın büyük bir direniş sergilediğini belirten Welat Mîdyad, "Türk devletinin saldırılarına yeni ve modern gerilla taktikleri ile karşı duruyoruz. Gerilla hareket timlerinin taktikleri ile Türk devletinin NATO'dan aldığı tekniği boşa çıkarıyor. Türk devleti nasıl ki geçen yıl Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarında başarısız olduysa bu yıl da yenilgiye uğrayacaktır. Türk devleti saldırıların başından beri kimyasal gaz kullanıyor ama yoldaşlarımızın eşi benzeri olmayan direnişi karşısında tıkanmış durumda. Düşmanın topraklarımıza girmesine ve halkımızın bir soykırım daha yaşamasına asla izin vermeyeceğiz. Halkımız bizden umudunu kesmesin, bizler sonuna kadar halkımızı koruyacağız. Rêber Apo'nun felsefesi ve halkımızın desteğiyle düşmana karşı başarılı olacağız. Halkımız da bize destek vermeli ve düşmanı birlikte yenmeliyiz" diye konuştu. 

KÜRT GENÇLERİ DİRENİŞ ALANINA GELMELİ

21. yüzyılda 3. Dünya Savaşının Kürdistan'da yaşandığına dikkat çeken YJA Star gerillası Arjîn Gabar, şunları paylaştı: "Kürdistan'ın her yerinde çok çetin bir savaş yaşanıyor ve Kürdistan'ın çocukları bu çetin savaşa karşı yurtsever bir ruhla ve fedakarca karşı çıkıyorlar. Bu savaş konseptinin amacı sadece fiziksel soykırım değil, kültür, kimlik ve ulusun yok edilmesidir. 

Şu anda Kürdistan'daki en zorlu savaş Medya Savunma Alanları'nda yaşanıyor. Hem havadan, hem de karadan saldırılar yapılıyor. Yasaklı ve kimyasal silahlar kullanılıyor. Bütün savaşlarda savaş ahlakı vardır. Bir devlet bir güce saldırdığında savaş ahlakına göre hareket eder ama işgalci Türk devletinde bu ahlak yok. Medya Koruma Alanları'nda yoldaşlarımız amansız bir mücadele veriyor. Biz halkımızı ve toprağımızı korumaya söz verdik. Her HPG ve YJA Star gerillası bu sözünü yerine getirmek için kimyasal silahlar dahil her türlü teknik silaha karşı direniyor. 

YJA Star gerillalarının bulunduğu her alanda düşmana karşı büyük eylemler yapılıyor. YJA Star gerillaları bu zorlu mücadeleye öncülük yapıyor. Her türlü saldırıya karşı çok kararlı ve inançla mücadele ediyoruz. Topraklarımızı asla düşmana bırakmayacağımıza dair sözümüzü yineliyoruz. Her Kürt genci de direniş alanına gelmeli ve düşmana karşı mücadele etmelidir. Halkımız, Kürt dostları gerillalarla birlik olmalı ve devrimci halk savaşını kazanmalıdır." 

ASLA PES ETMEYECEĞİZ

Tarihi bir süreçten geçtiklerini ifade eden HPG gerillası Kazim Sêrt ise şunları belirtti: "Özellikle 2015'ten bugüne kadar çok büyük ve zorlu bir savaş yürütülüyor. Düşmanımız bu savaşı kendisi için varlık ve yokluk savaş olarak değerlendiriyor, bu yüzden elindeki bütün imkanlarını savaşa yatırmış durumda. Nerede Kürt varsa, nerede Kürtler için mücadele varsa oraya saldırıyor. Bu temelde son iki yıldır Medya Koruma Alanları'nda çok büyük bir savaş yürütülüyor.

İşgalci Türk devleti, yoldaşlarımızın direnişi karşısında çaresiz kalmıştır. Yoldaşlarımız düşmana karşı tarihi destanlar yazıyorlar. Türk devletinin Kürdistan'a yönelik saldırılarının amacı Kürtleri statülerinden yoksun bırakmak ve Kürtleri köleleştirmek. Ama gerillalar olarak artık halkımızın bir daha soykırım yaşamasına izin vermeyeceğiz.

Gerillaların gücü ile düşmanın iradesini kıracağız ve Kürdistan'ın özgürlüğünü sağlayacağız. 14 Temmuz direniş kültürüyle yaşıyoruz. Bu nedenle hiçbir güç bizi yenemeyecek. Düşman bilsin ki Kürdistan özgürlük gerillaları asla pes etmeyecek. Halkımız bu süreçte KDP'nin işbirliğinden haberdar olmalıdır. Bu tarihsel süreçte hem gerillaların, hem de halkın rol ve misyonunu yerine getirmesi gerekmektedir. Gençler de gerilla saflarına katılarak mücadele etmelidir."