TUAY-DER zindan direnişini selamladı

AKP-MHP iktidarının İmralı tecridi ile suç işlediğine dikkat çeken TUAY-DER, zindan direnişini selamladı, "Tecrit hemen kaldırılmalı" dedi.

Amed Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecridin son bulması ve özgürlüğü için 27 Kasım’da başlatılan açlık grevlerine ilişkin Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı'nda açıklama yaptı. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Remziye Tosun, partinin yöneticileri ve Gençlik Meclisi üyeleri ile Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ve MED TUHAD-FED üyeleri katıldı.

'DEVLET SUÇ İŞLİYOR'

TUAY-DER Eşbaşkanı Mehmet Emin Güzel, binlerce tutsağın tecridin kaldırılması amacıyla açlık grevi eyleminde olduğunu belirterek, tecridin ulusal ve uluslararası hukukta bir hak ihlali olduğunu söyledi. Tecridin sürdürülmesinin suç olduğunu dile getiren Güzel, yasaların uygulanması halinde söz konusu hukuksuzluğun ortadan kaldırılacağının altını çizdi.

'TECRİT HEMEN KALDIRILMALI'

Tecridin kişiye özgür bir uygulama olduğunu ve derhal kaldırılması gerektiğini söyleyen Güzel, “Tüm cezaevlerinde bulunan mahpusların yararlandığı gibi; aile, avukat, vasi ve telefon görüşme haklarının İmralı Cezaevi'nde de bir an önce kullandırılması gerekiyor” diye konuştu.

Güzel, hasta mahpusların tahliye edilmesini, başta İmralı Cezaevi olmak üzere tüm cezaevlerinde insan onuruna yaraşır şartların oluşturulmasını talep ettiklerini söyledi.
Açıklama, "Bijî berxwedana zindanan (Yaşasın zindan direnişi)", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" ve "Tecride hayır, Öcalan'a özgürlük" sloganlarıyla sona erdi.