'Türk devleti gerilla direnişi karşısında kilitlendi'

Zap ve Avaşîn direnişini selamlayan HPG ve YJA Star gerillaları, “Pençe-Kilit” ismi ile işgal saldırıları başlatan Türk devletinin, gerilla mücadelesi karşısında 'kilit'lendiğini vurguladı.

İşgalci Türk devletinin KDP desteği ile Zap ve Avaşîn'e yönelik saldırılarına karşı gerillanın direnişi devam ediyor. Medya Savunma Alanları’nda bir grup HPG ve YJA Star gerillası, Zap ve Avaşîn’de düşmanın saldırılarına karşı fedaice direnen gerillaları kutladı.

"Bijî Berxwedana Zagrosan" sloganları ve zılgıtlar eşliğinde Zap ve Avaşîn direnişini selamlayan gerillalar, düşmana karşı verilen mücadelenin ezilen tüm halklara örnek olduğunu söyledi. 

Mayıs Ayı Şehitlerini anan HPG ve YJA Star gerillalarının Zap ve Avaşîn direnişine ilişkin değerlendirmeleri şöyle: 


YJA Star gerillası Xemlîn Kobanê: Heval Mizgîn şahsında tüm devrim şehitlerini saygı ile anıyorum. Çünkü çok değerli ve öncü arkadaşlarımız Mayıs ayında şehit düştü. Bu yüzden Şehitler Ayı olan Mayıs ayı anlamlı ve önemli bir aydır. Mayıs ayında şehit düşen yoldaşlarımızdan biri de Heval Mizgîn'dir. Heval Mizgin hem askeri, hem toplumsal, hem de kültür ve sanat çalışmalarında yer aldı. Mücadelesi ve direnişi ile öncü olan heval Mizgin'in yarattığı çizgide savaşmaya devam ediyoruz. 

YJA Star güçleri de şu an şehitlerimizin direniş çizgisinde mücadele ediyor. Özellikle Zap'ta, Avaşîn'de, YJA Star ve HPG gerillaları kahramanca bir direniş sergiliyor. Türk devleti her gün bütün teknik gücü ile arkadaşlarımıza saldırıyor ama buna rağmen gerilla direnişini aşamıyor. Direniş mevzilerinde varlık ve yokluk savaşı veriliyor. Türk devleti KDP işbirliği ile Güney'i tamamen işgal etmek istiyor. Rojava, Şengal, Maxmur, Kerkük gibi birçok alanda düşmanın saldırılarına karşı direniş sürüyor. Düşman YJA Star ve HPG gerillaları şahsında Kürt halkını soykırımdan geçirmek istiyor. Rêber Apo'nun savaşçıları olarak Türk devleti ve işbirlikçi KDP'nin amacına ulaşmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu anlamda üzerimize düşen herşeyi yaparız ama halkımızın da direnişe daha fazla destek vermesi lazım. Özellikle KDP'ye karşı ciddi bir tutum sergilemeliler. Özellikle kadınlar ve gençler bu ihanete karşı sessiz kalmamalı. Düşmanın topraklarımızı kirletmesine izin vermemeliyiz. Halkımız işgal saldırılarına karşı direnişini daha da büyütmelidir. 

Önderliğimizden de uzun zamandır haber alınamıyor. Türk devleti gerillaya karşı verdiği savaşta zorlandıkça Önderliğimize yönelik tecridi derinleştiriyor. Düşman sonunun yaklaştığını anladıkça Önderliğe daha fazla baskı yapıyor. Rêber Apo'nun savaşçıları olarak düşmanın her türlü saldırılarına karşı sonuna kadar direneceğiz. 

HPG gerillası Welat Rojhilat: Heval Haki Karer, Hozan Mizgîn ve KDP eliyle katledilen Hewler şehitleri şahsında tüm şehitlerimizi saygı ile anıyorum. Şehit yoldaşlarımıza verdiğimiz sözü tekrarlıyoruz; hedeflerini başarıya ulaştıracağız. 

Düşman Kürt Özgürlük Hareketi şahsında Kürt halkına ve özgürlükten yana olan tüm halklara yönelik her alanda büyük bir savaş yürütüyor. HPG ve YJA Star gerillaları Türk devleti ve KDP işbirliği ile yapılan saldırılara karşı amansız bir direniş veriyor. Türk devleti gerillayı yok etmek ve yeni Osmanlı hayallerine ulaşmak istiyor. Faşist Erdoğan da bunun öncülüğünü yapıyor. Bu şekilde bir kez daha Kürdistan'ı talan etmek istiyor. Fakat gerillanın Zap ve Avaşîn'de verdiği direniş ile Türk devleti sıkışıp kalmış durumda. Gerillalar her gün onlarca düşman askerini cezalandırıyor. 

Tarihte de ihanetleri ile bilinen KDP de düşmana her anlamda destek veriyor. KDP ve Barzani ailesi artık doğru yola gelmelidir. Ne zamana kadar ihanet içerisinde olacaklar. Türk devleti bu savaşta yüzde yüz yenilecektir, işbirlikçisi KDP de böyle devam ettiği sürece kendi sonunu getirecektir. Bu yüzden yanlış yoldan biran önce dönmeliler. Kürt gençleri de düşmanın saldırılarına karşı gerilla saflarına katılmalıdır. Bu savaş Kürt halkının varlık ve yokluk savaşıdır. Bundan dolayı halkımız da her alanda ayaklanmalı. HPG ve YJA Star gerillalarının düşmana karşı verdiği mücadele ezilen tüm halklara örnek olacak bir mücadeledir. Bir kez daha gerilla mücadelesini selamlıyor, direnişleri önünde saygı ile eğiliyorum. 

YJA Star gerillası Dilpak Cûdî: Erdoğan tüm imkanlarını kullanarak gerillaya karşı bir saldırı başlattı. Teknik gücüne, ağır silahlarına rağmen gerilla karşısında istediğini elde edemedi. Kimyasal gaz dahi her türlü yasak silahı kullanan düşman gerillanın direnişini aşamıyor. KDP'nin de desteği ile Kürt halkını ve gerillayı yok etmek istiyorlar ama başaramayacaklar. 2008 yılında biz daha çocukken Türk devletinin Zap'ta nasıl bir yenilgiye uğradığını duyduk. Düşman 2008 yılında olduğu gibi bugün de gerilla direnişi karşısında yenilecektir. 2008 yılında çocuk olanlar bugün bu dağlarda gerilla olup düşmana karşı savaşıyor. Erdoğan ne Zap'ta, ne Avaşîn'de hiçbir yerde gerillayı yenilgiye uğratamaz. Zafer gerillanın olacaktır. 

YJA Star gerillası Axîn Nemir: Öncelikle Zap ve Avaşîn'de direnen tüm arkadaşları selamlıyorum, şehit yoldaşlarımızı saygı ile anıyorum. Düşman kimyasal gaz ve yasak silah kullanmasına rağmen arkadaşların direnişini aşamadı. Biz şu an farklı bir alandayız ama yüreğimiz Zap ve Avaşîn'deki arkadaşlarımızla birlikte. Arkadaşların o bölgede verdiği direniş bizi daha da güçlendiriyor. Zap ve Avaşîn'de şehit düşen yoldaşlarımızın intikamını mutlaka alacağız. 

HPG gerillası Çiyako Gabar: Şehitler ayı olan Mayıs ayında bizler de öncü yoldaşlarımızın bize bıraktığı direniş çizgisinde mücadele ediyoruz. Sonuna kadar da şehitlerimizin yolunda ilerleyeceğiz, hayallerini gerçekleştireceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz. Düşman özellikle Zap ve Avaşîn alanlarına büyük bir saldırı başlatmış durumda. Türk devleti bu savaşı tek başına yürütmüyor. NATO da bu savaşta yer alıyor. Türk devletinin Kürdistan topraklarında rahat bir şekilde hareket etmesine müsaade etmeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar işgalcilere karşı mücadele edeceğiz. 

HPG gerillası Azad Tolhildan: Türk devletinin saldırılarına karşı HPG ve YJA Star gerillaları Zap ve Avaşîn'de çok güçlü bir mücadele veriyor. Bu mücadele inancımızın, ideolojimizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Bir taraftan böyle bir direniş verilirken, diğer tarafta ise KDP'nin ihaneti var. Türk devleti KDP'nin desteği ile Medya Savunma Alanları'na saldırıyor. Düşman kimyasal silah dahi her türlü saldırıya rağmen irademizi kıramaz. Türk devleti teknik gücüne güveniyor, biz ise Önderlik çizgisine, ideolojisine güveniyoruz. 
Türk devletinin gerilla karşısında nasıl yenilgiye uğradığını yediği darbelerden de anlayabiliriz. 400'den fazla kayıpları var. Türk askerinin savaşma gücü yok. Sadece teknik güçlerine güveniyorlar. Ama düşman bilsin ki teknik anlamda ne kadar güçlü olursa olsun gerillayı asla yenemeyecektir. 

Devam eden direnişte bizim de şehitlerimiz oldu. KDP'nin ihaneti sonucu arkadaşlarımız şehit düştü. KDP Kürt olduğunu iddia ediyor ama Kürtlüğünü satan bir güçtür. Halkımız KDP'nin ihanetine karşı tepki göstermelidir. Özellikle Başûr halkı bu ihanete karşı ayaklanmalıdır. Bu sıradan bir ihanet değildir. 90'lı yıllardan bu yana KDP ihanetleri ile biliniyor. KDP bilmelidir ki böyle devam ettiği sürece onların sonu da AKP'nin sonu gibi olacaktır. Son olarak Kürt halkına çağrım, herkes bu varlık ve yokluk savaşında yer almalı. Direnişi zaferle sonuçlandırıp Rêber Apo'yu ve Kürdistan'ı özgürleştirmeliyiz.

YJA Star gerillası Jînda Hêvî: Çok ağır bir süreçten geçiyoruz ama her zamankinden çok daha güçlüyüz. PKK ideolojisi ile büyüyen bir insan direnişten başka bir yaşamı kabul etmez. Bizler de bu felsefe ile büyüdük. Zap ve Avaşîn'de düşmana karşı direnen yoldaşlarımız da bize bunu bir kez daha gösterdi. Hiç bir güç PKK'nin iradesi karşısında duramaz. Düşmanın saldırılarında şehit düşen arkadaşlarımızın hedeflerini ve hayallerini bizler gerçekleştireceğiz. 
Türk devleti işgal operasyonlarına “Pençe-Kilit” ismini verdiler ama belki de tarihlerinde ilk defa doğru bir şey yaptılar gerçekten de Zap ve Avaşîn'de kilitlendiler. Arkadaşlarımız verdikleri direniş ile düşmanı bölgede kilitledi. Fiziki olarak yoldaşlarımızın yanında olamazsak da yüreğimiz onlarla birlikte o direniş mevzilerinde atıyor. Özellikle kadın arkadaşlarımızın düşmana karşı yaptıkları eylemleri bizi çok etkiliyor.Çok büyük moral oluyor bize. Kadın arkadaşların gerçekleştirdiği eylemlerde de düşmanın ne kadar zorlandığını görebiliyoruz. 
Avaşîn ve Zap'taki savaşta KDP tarafını seçti ve düşmanın yanında yer aldı. Tarihten bu yana KDP'nin ihaneti devam ediyor. KDP'nin damarında biraz Kürtlük olsaydı böyle bir yol seçmezdi. Kürt olsaydı her gün halkın kanının aktığı Kürdistan topraklarını parça parça satmazdı. KDP unutmasın ki bizler de kanımızın son damlasına kadar bu toprakları savunacağız ve düşmanın Kürdistan'da rahat yaşamasına müsaade etmeyeceğiz.