Türk devletinin 4 Nisan korkusu: Amara ablukada

AKP-MHP iktidarı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününe iki gün kala Amara'yı ablukaya aldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 4 Nisan’daki 72. doğum yıl dönümüne iki gün kala, doğduğu Urfa’nın Halfeti ilçesi Amara (Ömerli) Mahallesi Türk polis ve askerleri tarafından ablukaya alındı. Kürt Halk Önderi'nin yasak ve engellemelere rağmen her yıl kitlesel bir şekilde kutlanılan doğum gününe ilişkin şu ana kadar herhangi bir program açıklanmasa da Amara’ya çıkan yollar TOMA ve zırhlı araçlarla kapatılmış durumda.

 Halfeti’nin Göklü (Gogan) Mahallesi'nden itibaren başlayan abluka, Kürt Halk Önderi'nin doğduğu evin önüne kadar uzanıyor.
Sabah saatlerinde mahallenin girişinde kontrol noktaları oluşturan polis ve askerlere, halkı Genel Bilgi Taraması’na (GBT) tabi tuttu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, bulundukları Amara’nın polis ve jandarmalarca ablukaya alınmasına tepki gösterdi.

 'PARADİGMASI KÜRT HALKININ HAFIZASINDA'

Ömer Öcalan, “Şimdi Amara’dayız. İki gün var ama köyün dört tarafı kapatıldı. Köye yakın tarlaların içinde çadırlar kurulmuş durumda. Çok sayıda asker yine köye geldi, Sayın Öcalan’ın doğduğu evin kapısına kadar abluka var. Kürt halkı üzerinde bir baskı oluşturmak istiyorlar ama Sayın Öcalan’ın paradigması Kürt halkının yüreğinde, hafızasında yer tutmuş. Bu paradigma, felsefe yıllarca yaşayacak” diye konuştu.

'HERKES KUTLAMALI'

HDP’li Ömer Öcalan, herkesin 4 Nisan’ı bulunduğu yerde kutlamasını isteyerek, “Herkes 4 Nisan’da bulunduğu yerde o kutlu günü kutlayabilir. 4 Nisan bütün Kürt halkının doğum günüdür" diye belirtti.


Bu arada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü, İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde yapılan etkinlikle kutlandı.