Türk devletinin katlettiği sağlıkçılar anıldı

Öz yönetim direnişleri döneminde işgalci Türk devletinin katlettiği sağlık emekçileri, Cizre'de anıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2015 yılındaki öz yönetim direnişleri döneminde yaralı bir kadını kurtarmaya çalışırken Türk keskin nişancılar tarafından katledilen sağlık emekçisi Aziz Yural ile yine Şırnak’ta farklı tarihlerde katledilen Şehmuz Dursun ve Eyüp Ergen, mezarları başında anıldı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Cizre Şubesi tarafından yapılan anma etkinliğine, Yural'ın ailesi, SES eş genel başkanları Selma Atabey ve Hüsnü Yıldırım ile çevre illerden gelen sağlık emekçileri katıldı.  

'HER BİRİ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'

SES Cizre Şube Eşbaşkanı Umut Çimen, şunları söyledi:
“Bundan 5 yıl önce insan yaşamını korumaya mesleki olarak görev edinmiş bir arkadaşımızın ve bir insanı yaşatma uğruna gösterdiği çabanın karşılığında katledilmesinin yıl dönümünde arkadaşımızın güzel günlere verdiği sözü hep birlikte yerine getireceğiz. Aziz'in, Eyüp'ün ve Şehmuz'un bizlere bırakmış olduğu mirasa sahip çıkacağız. Bizden alınan her bir can için mücadele edeceğiz. Güneşi karartmaya çalışan kötülüklere karşı mücadelemiz sürecektir."

'YAPMASI GEREKENİ YAPTI'

SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım da şöyle konuştu:
"Arkadaşımız sokakta yaralı bir kadına yardım ederken, bir sağlıkçı olarak yapılması gerekeni yaptı. Yardım etmek için çıktığında katledildi. Aziz'in huzurunda tekrar emek, barış ve demokrasi mücadelesi veren tüm arkadaşlarımız bizim mücadelemize ışık olacak, yolumuza yol olacaklar. Bu uğurda yaşamını yitiren bütün arkadaşları saygıyla anıyorum."
Anma etkinliği dua ve mezara bırakılan karanfillerle son buldu.