Türk ordusu Lice’nin üç köyünde operasyon başlattı, ilk icraat ağaçları kesmek

Amed’in Lice ilçesine bağlı Dibek, Huseynik ve Pena kırsalında işgalci Türk ordusu bu sabah askeri operasyon başlattı. Yerel kaynaklar, askerlerin kamyonlarca ağaç kestiğini aktardı.

Amed’din Lice ilçesine bağlı Dibek, Huseynik ve Pena kırsalında sabah saatlerinde işgalci Türk ordusu askeri operasyon başlattı.

Silah seslerinin yer yer duyulduğunu aktaran yerel kaynaklar, köylere giriş ve çıkışların da yasaklandığını aktardı.

Dibek (Dêrxus) mahallesine sabah saat 9.00 sıralarında askerler gözetiminde bazı ekiplerin ormanlık alanda, köylülere ait ağaçları kesmeye başladığı, birden fazla askeri helikopterin çevrede dün gece saatlerinden beri dolaştığı ve dronelerin uçurulduğu da öğrenildi.

Dibek kırsal mahallesi sakinlerinden bir kişi yaşananları “Sabah saat 9.00’dan beri askerlerle birlikti ağaç kesmek için elinde motorlu testere olan 20’den fazla ekip geldi. Çadır kurdular ve ormanlık alana gidip ağaçları motorlarla kesmeye başladılar. Dün geceden beri alanda dokuz tane askeri helikopter geziyor ve droneler geziyor ve yer yer silah sesleri geliyor. Ne yapmaya çalıştıklarına anlam veremiyoruz. Ağaçlarımızı kesiyorlar. Buradaki orman bölgede en sık olan ormanlık alan. Tarlalarımız, bağlarımız var oralarda. Bugüne kadar kimse bu ormanlarda ağaç kesmedi. Sabah saatlerinden beri onlarca kamyon, kesilen ağaçları taşıdı. Zırhlı araçlar, askerler, helikopter ve ağaç kesimi biz bu duruma anlam veremiyoruz” diyerek aktardı.