'Türk ordusu tüm saldırılara rağmen sonuç alamıyor'

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı amansız bir direniş içerisinde olan HPG ve YJA Star gerillaları, tüm saldırılara rağmen Türk ordusunun sonuç alamadığını belirtti.

Kürdistan Özgürlük gerillaları, Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılarına karşı direnişlerini sürdürüyorlar. Metina bölgesindeki direniş içerisinde yer alan HPG'li Egit Serhat ve YJA Star gerillası Arin Amed Türk devleti ile devam eden çatışmalara ilişkin konuştu.

Cenga Xabur Hamlesi’nde yer alan YJA Star gerillası Arin Amed, bölgedeki çatışmalara ilişkin şunları anlattı:

''İşgalci Türk devleti 23 Nisan'dan beri bölgelerimize yönelik saldırılarını sürdürüyor. Şüphesiz onların saldırı ve planlarına karşı gösterdiğimiz direniş gerilla iradesinin ne kadar büyük ve güçlü olduğunu göstermektedir. Düşman ne kadar saldırırsa saldırsın sonuç alamıyor. Bu yüzden Cenga Xabur hamlesinin kazanımları çok büyük olacaktır. Bu savaşta şehit düşen arkadaşlarımızın intikamını da mutlaka alacağız. Önder Apo'yu ve Kürdistan'ı özgürleştirene kadar mücadelemiz devam edecek. Son olarak bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. Cenga Xabur hamlesinde yer aldığım için çok mutluyum" diye konuştu.

TÜRK ORDUSU AHLAKSIZ BİR SAVAŞ YÜRÜTÜYOR

Savaş alanlarında da yoldaşlarıyla birlikte mücadele eden bir diğer savaşçı Egit Serhat, Zendura Tepesi'nde yaşanan direnişe değindi. Savaş mevzisinde bulunan tüm gerillalara selam yollayarak konuşmasına başlayan HPG'li Egit Serhat, şunları belirtti:

"Zendura Tepesi'nde arkadaşlarımız bugün karadan ve havadan yapılan saldırılara karşı tarih yazıyorlar. 37 günden fazla bir süredir işgalci Türk ordusu arkadaşların savaş tünellerine giremedi. Arkadaşlarımız kahramanca savaşmaya devam ediyor.

İşgalci Türk ordusu kirli ve ahlaksız bir savaş yürütüyor. Bu savaş onların zayıflığını gösteriyor. Kürdistan özgürlük gerillalarını yenemeyecekler. Zaman Rêber Apo'yu ve Kürdistan'ı özgürleştirme zamanı. Güney Kürdistan'ı AKP'ye mezar edeceğiz. Savaşımız zafere kadar devam edecek ve hedeflerimize ulaşacağız. Türk devleti tarihinde hiç bir zaman Zagros'ta savaş kazanamamıştır. Bu savaşta da başarılı olamayacak.

Kürt halkının düşmanı psikolojik savaşa ağırlık vermiş durumda ama Kürdistan özgürlük gerillaları psikolojik savaşa mağlup olmaz. Gerillalara yönelik yürütülen bu ahlaksız bir savaşa Kürdistan'ın tüm gençleri buna tepki vermeli ve yönünü gerilla saflarına çevirmelidir. Kürt çocuklarının mekanı özgür dağlardır. Kendi toplarında onurları için savaşmışlardır. Faşizmi yenmekten başka çaremiz yok."