Amed'deki Adalet Nöbeti 150’nci gününde

Tutsak yakınlarının hasta ve infazları yakılanların tahliyesi amacıyla Amed'de başlattığı Adalet Nöbeti 150’nci gününde sürüyor.

Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen aileler, bir kez daha adalet taleplerini dile getirdi. Ailelerin eylemine, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Hukuki Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Mezopotamya Kültür ve Dil Araştırmaları Derneği (MED-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) ve Rosa Kadın Derneği sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi sahip çıktı.

Tutsak yakını Nazime Boltan, cezaevlerinde yaşanan zulüm politikalarını kabul etmediklerini  söyledi. Baskı ve sindirme politikaları devam ettikçe eylemlerini sürdüreceklerini ifade eden Boltan, “Her yerde hak arayışında olmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız için hak, hukuk demekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Tutsak yakınlarından Nuran Aba da, haklı talepleri için 5 aydır nöbette olduklarını belirterek, “Anneler olarak yüreğimiz yanıyor. Çocuklarımızın infazlarını yakmasınlar, yaşamak herkesin hakkı. Artık bu sorun çözülmeli. Bütün tutuklular için vicdan diyorum” diye konuştu.

Herdem Merwani ise, yaşanan kötü uygulamaları uzun bir süredir dile getirdiklerini fakat buna rağmen cezaevlerinden tabutların çıktığını söyledi. Merwani, “Adalet Bakanı, siyasetçiler artık bu durumu görsün. Tutsak yakınları olarak diken üstündeyiz. Herkes kör, sağır ve dilsiz. Bu bir utançtır. Bu utançla toplum içine çıkamazsınız”  diye belirtti.

Reşahat Ada ise, hasta tutsakların bir an önce tedavi edilmeleri gerektiğinin altını  çizerek,  “Son nefesimize kadar mücadele edeceğiz.”

Açıklama “Hak, hukuk, adalet” sloganıyla son buldu.