Tutsak ailelerinin direnişi 25. gününde

Tutsak ailelerinin direnişi 25. gününde. Ailelere bugün de ziyaretler gerçekleştirildi.

Tutsak ailelerinin, Amed Barosu hizmet binasında başlattığı Adalet Nöbeti 25. gününde devam ediyor. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed, Mardin, Siirt, Batman, Bitlis, Şırnak İl örgütleri bugün aileleri ziyaret etti.

 GEZER ANILDI

Ziyarette konuşan HDP Amed İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, bugünün Dünya İnsan Hakları Günü olduğunu belirterek, Kandıra 1 No'lu F Tipi Kadın Kapalı Cezaevi'nde dün akşam şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Garibe Gezer'i andı. Cezaevlerinde "düşman hukuku" uygulandığını vurgulayan Atasoy, annelerin adalet taleplerinin arkasında olduklarını vurguladı.
TJA üyesi Şükran Çelebi, taleplerin arkasında olduklarını söyledi. Çelebi, "Halkımıza yaşatılan bu hukuksuzluğa, insanlık dışı tutuma karşı mücadele vereceğiz” dedi. Tutuklulara ceza içerisinde ceza verildiğine dikkati çeken Çelebi, “Davamız insanca yaşamdır. Bu sebeple mücadele etmeye devam edeceğiz. DTK Eş Genel Başkanı Leyla Güven’e 22 yıl ceza verdiler, içleri rahatlamadı 5 yıl daha verdiler. Bu cezayı ne onun şahsında ne de kendi şahsımızda kabul etmiyoruz. Hasta tutukluların yasalara göre bırakılması gerekiyor" diye kaydetti.

 TECRİT PROTESTO EDİLDİ

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ise annelerinin yıllarca insan hakları için mücadele verdiklerine işaret ederek, “Bugün Türkiye’de adalet kalmadı. Emine Şenyaşar’ın da dediği gibi adalet toprağa gömüldü. Bu hukuksuzluğa ve anti demokratik yaklaşıma karşı anneler, Kürtler için, barış için bir bekleyişteler” dedi.
İktidarın antidemokratik uygulamalarına tepki gösteren Aydeniz, "Türkiye insan hakları savunucularını sindirmeye çalışıyor. Zulüm, zorla, yargı sopasıyla kendisini ayakta tutmaya çalışıyor” dedi. Tecrit politikalarının İmralı’dan Türkiye’de bulunan diğer bütün cezaevlerine yayıldığını ifade eden Aydeniz, “En başta İmralı’da başladılar ancak bugün tüm cezaevlerinde toplumun her tarafında tecrit politikaları işliyor. Ancak Kürt kadınları, anneleri olarak tecrit politikalarına karşı sesimizi yükselteceğiz. Annelerimize destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 VAN

Van'da da benzer Adalet Nöbeti 2. gününde. Hasta tutsaklar İbrahim Alkan, Emrah Abi ve Sinan Karel'in yakınları, Van Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu'nda bir süre nöbet tuttu.