'Tutsaklara yapılan zulmü kabullenmeyeceğiz'

Adalet Nöbeti'nde konuşan tutsak yakını İnci Güler, “Tutsaklar dört duvar arasında ağır bir zulüm altında. Bu zulmü kabul etmiyoruz” dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının Amed'de başlattığı Adalet Nöbeti, 211. gününde devam etti. Nöbet için tutsak yakınları, Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde bir araya gelerek taleplerini yineledi. Adalet Nöbeti’ne, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD),  Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri ve yöneticileri destek verdi.
 
Diyarbakır D T Tipi Kapalı Cezaevi’nde olan hasta tutsak Abdullselam Güler’in kız kardeşi İnci Güler, 7 aydır adliye, cezaevi ve Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde adalet nöbetini sürdürdüklerini söyledi. Tek taleplerinin hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması olduğunu dile getiren Güler, “Tutuklularımız 30 yıl cezaevinde ve cezalarını bitirmiş olmalarına rağmen, infazları yakılarak tahliye edilmiyor. Tutuklular dört duvar arasında, ağır bir zulüm altındalar. Biz tutuklu aileleri olarak bu zulmü kabul etmiyoruz” dedi.
 
Açıklama, “Hak hukuk adalet” ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganları ile son buldu.