Tutsakların talepleri kabul edilmeli

DBP Van İl Eşbaşkanları, açlık grevindeki tutsakların taleplerinin halkı ve meşru olduğunu belirterek, taleplerini sahiplendikleri tutsakların yanında durduklarını söyledi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Eşbaşkanları Gülderen Varlı ve Çetin Uyar, tutsakların talebi olan tecridin sonladırılması için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e ‘Gereğini yapın’ çağrısında bulundu.

ANF’ye konuşan DBP Van İl Eşbaşkanları Gülderen Varlı ve Çetin Uyar, siyasi tutsakların yanında olduklarını ve talepler kabul edilene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Eşbaşkan Varlı, kişinin haklarından, ailesinden ve düşüncelerinden izole edilmeye çalışmanın dünyanın her yerinde suç olduğunu belirterek, “Tecrit, insanlık suçudur. İmralı’da bir işkence sistemi uygulanıyor. Siyasi tutsakların talepleri tecridin kaldırılması talebi, yerine getirilebilecek bir taleptir. Siyasi tutsaklar bütün cezaevlerinde hukukun gereğinin yapılmasını istiyor. Konuya ilişkin yetkili tüm çevrelere çağrımızın cezaevlerinden yükselen bu çığlığın duyulması ve toplumsal anlamda da gerekli duyarlılığın gösterilmesidir. Biz de DBP olarak siyasi tutsakların yanındayız ve tecrit kalkana kadar mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

DBP İl Eşbaşkanı Çetin Uyar ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan 22 yıldır tecrit koşullarında tutulduğunu, ancak son dört yılda daha da ağırlaştırıldığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Bu tecrit, Sayın Öcalan şahsında bütün halklara uygulanıyor. Türkiye bu tecrit politikalarıyla siyasi, toplumsal ve ekonomik olarak kendini tecrit eder hale getirdi. Sayın Öcalan sıradan bir tutuklu değildir ve Ağustos’tan beri haber bile alınmıyor. Tecride karşı açlık grevinde olan tutsakların yanındayız. Adalet Bakanı’na çağrımız; harekete geçmesi ve taleplerin kabul edilmesidir. Tecride son verilmesi Türkiye’yi de rahatlatacaktır. Ben de tutuklu ailesiyim ve eğer daha uzun zamana yayılırsa açlık grevine girmeye hazırım.”