Urfa Harran’da DEDAŞ zulmü bitmiyor

AKP’ye yüzde 98 oranında oy çıkan Urfa Harran’da DEDAŞ zulmü bitmek bilmiyor. AKP’ye oy vermiş çiftçilerin pişman olduğunu aktaran çiftçi Abdullah Altundağ, elektrik faturalarını kabartarak kesen DEDAŞ’ın zulmünden tüm Urfa‘nın bıktığını söyledi.

Urfa’da elektrik kesintilerine karşı çiftçiler ayakta. 2018 seçimlerinde AKP’nin yüzde 98 oyla kazandığı Urfa’nın Harran ilçesinde halk AKP milletvekillerini istifaya çağırdı. ANF’ye konuşan çiftçilerden Abdullah Altundağ, DEDAŞ nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadıklarını ifade etti.

‘DEDAŞ FATURALARI BİLİNÇLİ BİÇİMDE KABARTIYOR’

Elektrik faturalarının DEDAŞ tarafından bilinçli bir biçimde kabartıldığını belirten Altundağ, açıkça hırsızlık yapıldığına dikkat çekti. Basında yazdığı şekilde sadece 10 gündür değil, yıllardır aynı çileyi çektiklerini anlatan Altundağ, DEDAŞ’ın mahsul zamanında trafoları sökmekle kalmadığını; 10 bin TL’lik faturaları birden 50 bin TL’ye çıkardığını belirtti. Altundağ, çiftçilerin bu duruma, “100 dönümlük araziyi gece gündüz sulasak bu kadar fatura gelmez” diye sitem ettiğini, ancak bu itirazların hiç kimse tarafından kale alınmadığını söyledi. Çiftçilerin tarlalarını sulamak için kendi imkânlarıyla sulama kanalından dinamo ile su çektiğini belirten Altundağ, bunun faturasının ise DEDAŞ tarafından fahiş bir biçimde kesildiğini anlattı. Çiftçi bir arkadaşını örnek veren Altundağ, arkadaşının 100 dönümlük bir arazisi olduğuna ve en fazla 50 bin TL’lik fatura gelmesi gerekirken, 140 bin TL fatura geldiğine dikkat çekti.
Tarlasını kendisi suladığı için fatura ödemediğine ancak aynı mağduriyeti yaşadığına işaret eden Altundağ, “Urfa’da bir dairem var. Senelerdir boş duruyor; kiracı olmamasına ve elektrik kullanılmamasına rağmen her ay elektrik faturası geliyor” dedi.

‘ÇİFTÇİLER AKP’YE OY VERDİKLERİ İÇİN PİŞMAN’

Harran’da oturan Altundağ, burada yaşayan tüm çiftçilerin AKP’ye oy verdikleri için pişman olduğunu belirtti. Özellikle Harran ve Akçakale’de AKP milletvekillerinin bu elektrik sorunu halletme vaadiyle seçildiğini anlatan Altundağ, ancak seçildiklerinden bu yana yerleşim yerlerini hiç ziyaret etmedikleri gibi yaşanan eziyet karşısında da suspus olduklarına işaret etti. Altundağ, bu durumdan bıkan halkın AKP milletvekillerini istifa etmeye çağırdığını belirtti.

‘KESİNTİDEN ÇALIŞAMAZ VE YAŞAYAMAZ HALE GELDİK’

Ailesinin geçimini 10 yıldır çiftçilik yaparak karşıladığını anlatan 6 çocuk babası Altundağ, elektrik kesintisi nedeniyle artık çalışamaz ve evde yaşayamaz hale geldiklerini vurguladı. Elektriğin günde en az 10 defa kesildiğini, hiçbir ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirten Altındağ, “Ben Türkiye’nin batısında da yaşadım, hiç böyle bir elektrik kesintisi görmedim. DEDAŞ’a derdimizi anlatmaya gittiğimizde de hiçbir yetkiliyle görüşemiyoruz” diye konuştu.
Altundağ, herkesin seslerini duymasını, bu zulme acilen bir çözüm bulunmasını istedi.