Van Büyükşehir Belediyesi, 'küçük Diyanet' oldu!

Bütçe yetersizliğini gerekçe göstererek personel ödemesi yapmayan, gaspçıların yönettiği Van Büyükşehir Belediyesi, birçok vakıf ve kuran kursuna yardım kararı aldı.

Van Büyükşehir Belediyesi'ni, 19 Ağustos 2019 tarihindeki gasptan beri kayyum M. Emin Bilmez yönetiyor. Başından beri uyguladığı politikalarla Vanlıların tepkisini çeken Bilmez, seçilmiş HDP’li belediye meclis üyelerine rağmen, daire başkanları, genel sekreter ve genel sekreter yardımcılarının bulunduğu tamamen atanmışlardan oluşan bir meclis oluşturdu. Bu kişiler hem daimi meclis üyesi hem de meclis üyesi olarak ekstra ücret alıyor. Burada oy birliği ile alınan kararlar da seçilmişler meclisinden alınmış bir kararmış gibi kamuoyuna deklare ediliyor.

DİYANET'İN ROLÜNÜ KAPTI!

Atanmışlar Meclisi, Ocak ayı toplantısında ise Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Van İl Müftülüğünün yapması gerekenleri yaptı. İlgisi olmadığı halde bu konuda bir dizi karar alan Büyükşehir Belediyesi, yemek adı altında vakıf ve kuran kurslarına para yardımında bulunuyor. ‘Ortak hizmet projesi’ adı altında yapılan protokollere dayanılarak yardım yapılan vakıflardan biri de yardım dağıtan vakıf olduğunu iddia eden İHH.

'YARDIM' KARARLARI

Son meclis toplantısında alınan bazı kararlar ise şöyle:
Belediyemiz ile Emin Paşa Kuran Kursu Koruma ve Yaşatma Derneği arasında 'Ortak Hizmet Projesi' kapsamında derneğe bağlı Kız Yatılı Kuran Kursuna sıcak yemek yardımının yapılmasının kabulüne oy birliğiyle.
Belediyemiz ile İHH Vakfı Arasında ‘Ortak Hizmet Projesi’ kapsamında derneğe bağlı İHH konutları Kız Yatılı Kuran Kursuna sıcak yemek yardımı yapılmasının kabulüne oy birliğiyle.
Belediyemiz ile Edremit İlçe Müftülüğü arasında yapılacak işbirliği protokolü kapsamında Kırmızı Taş Kız Kuran Kursuna bir öğün sıcak yemek yardımı yapılmasının kabulüne oy birliğiyle.
Belediyemiz ile Van Elmaz Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği arasında ‘Ortak hizmet projesi’ gerçekleştirmek yönünde derneğe bağlı hayrat vakfı erkek kuran kursuna sıcak yemek yardımının yapılmasına oy birliğiyle."