Van’da adalet nöbeti 4’üncü gününde

Van'da ailelerin başlattığı adalet nöbeti 4’üncü gününde devam ederken, destek ziyaretinde bulunan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Sesiniz olacağız” dedi.

Van’da ailelerin başlattığı adalet nöbeti eylemi 4’üncü gününde devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve birçok sivil toplum örgütü temsilcisi Van Barosu’nda devam eden aileleri ziyaret etti.

‘SİZİN SESİNİZ OLACAĞIZ’

Ziyarette konuşan Gergerlioğlu, cezaevlerinde yaşanan sıkıntıların artık had safhada olduğunu belirterek, salgın nedeniyle bu sıkıntıların daha da arttığına dikkat çekti. İnsanların cezaevlerinde iyi olmayan niyetlerle hak ihlallerine uğradığını söyleyen Gergerlioğlu, “Biz cezaevlerinde çok müracaat alıyoruz. Biz gereken makamlara bu durumu aktarmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla tüm gücümüzle bu baskıları engelleye çalışıyoruz. Annelerimizin bu direnişini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Biz her zaman onların yanında yer alacağız. Ben sizin sesinizi duyurmak için elimden geleni yapacağım. ” dedi.

‘ADALET İSTİYORUZ’

Ardından konuşan tutuklu İbrahim Alkan’ın eşi Dilşah Alkan, “Eşim çok hasta ve 67 yaşında. Tansiyon ve şeker hastalıkları var. Sürekli insülin iğnesi kullanmak durumunda. Eşimi iyi muayene etmiyorlar ve doktora gittikleri zaman da ilaçları doğru düzgün vermiyorlar. Biz tutsaklara destek çıkılmasını istiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Bu işkence ve kötü durum artık bitsin” diye konuştu.

‘ORADAN TABUT ÇIKMASIN’

Van F Tipi Cezaevi’nde bulunan Botan Timur’un annesi Zübeyde Timur ise, “Biz tüm tutuklular için adalet istiyor ve oradan tabut çıkmasını istemiyoruz. Bizim çocuklarımız büyük bir zulüm altındadır. Oğlum 6 yıldır cezaevinde ve tek kişilik hücrede tutuluyor. Oğlum geçen gün Hakkari’ye mahkemeye götürüldü. Dönüşte 14 gün karantinada kalması gerekirken, 1 ay 9 gün karantina koğuşunda tutuldu. Biz adalet istiyoruz” dedi.