Van'dan CHP'ye çağrı: Tezkereye 'hayır' de!

Van'daki Demokrasi Nöbeti'nde, CHP ve tüm kamuoyuna savaşa karşı çağrı yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kayyum gasplarına karşı başlattığı Demokrasi Nöbeti, 51’nci gününde devam etti. Van'da HDP İpekyolu İlçe Örgütü binası önünde düzenlenen nöbete HDP'li milletvekilleri, belediye eşbaşkanları, İnsan ve Özgürlük Partisi, Barış Anneleri ve çok sayıda kişi katıldı.

'TOPLUM SAVAŞ NARALARINA KARŞI DURMALI'

"Direne direne kazanacağız" sloganının atıldığı eylemde, İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Murat Bozdemir konuşma yaptı. Bozdemir, günlerdir savaş çığırtkanlığının yükseldiğini  ve toplumun bu naralara karşı sesini yükseltmesi gerektiğini ifade ederken, "Bizi buraya getiren sorunun büyük bir Kürt sorunu olduğunu, bu sorunun yalnızca burada değil doğu, batı, kuzey ve güney olarak her yerde etkisini gösterdiğini, yüz yıl öncesinin paylaşım savaşının Kürtleri paysız, yurtsuz ve yalnız bıraktığının farkında olarak biz de halka diyoruz ki; yüz yılın şafağını birlikte aşalım. Yapılacak her türlü savaşa karşı duralım” dedi.

CHP'YE ÇAĞRI

CHP'den savaş tezkeresine karşı tavır belirlemelerini isteyen Bozdemir, “CHP’ye çağrımızdır; Selahattin Demirtaş’a yaptığınız yanlışı bir daha yapmayın. Savaş tezkeresine 'hayır' deyin. Mecliste sınır dışı operasyonu kabul etmeyeceğinizi, savaşa karşı durduğunuzu, insan canının iktidarın temelleri arasında gitmemesi gerektiğini söyleyin. Ortadoğu bataklığında insanca yaşamanın imkanlarını ortaya koymak varken neden savaşı, nefreti ve ötekileştirmeyi sürekli gündemleştirelim" dedi.
Tüm toplumun savaşa karşı çıkması gerektiğini belirten Bozdemir, "Toplumun tüm kesimlerini sivil toplum kuruluşlarını ve aydınları bu savaşa karşı çıkmaya, nefret dilini kınamaya, kardeşliğin gereği olan hukukta eşitlik ilkesini ortaya koymaya davet ediyoruz" diye konuştu.