Van kayyumlarının keyfi yerinde

Van’da insanlar yoksulluk ve işsizlikle mücadele ederken Van Büyükşehir Belediyesi kayyumu, halkın parasıyla doğa yürüyüşü, kahvaltı, balık, ilahi ve uçurtma adı altında festival ve etkinlikler düzenliyor.

İşsizliğin ve ekonomik krizin en çok hissedildiği kentlerin başında gelen Van’da, halkın yüzde 90’ı yoksul ve işsiz. İşsizlik ve yoksulluk nedeniyle her yıl binlerce Vanlı, memleketini terk etmek zorunda kalıyor. Bu göç sonucu Türkiye’nin metropol şehirlerinde inşaat sektöründe çalışan birçok Vanlı iş cinayetleri sonucu yaşamını yitiriyor. Van halkı, ekonomik krizle mücadele ederken, Van Büyükşehir Belediyesi kayyumu, halktan topladığı vergileri kendi yandaşlarına ve AKP’lilere dağıtmaktan geri durmuyor.

Yıllardır gasp ettikleri Van Büyükşehir Belediyesi’ni elinde bulunduran kayyumlar, Van halkına ve kentine hiçbir hizmet götürmedi. Van ve ilçelerinde binlerce insan içme suyuna hala kavuşamadı. Mahalleler ve kent merkezlerinde çöp dağları oluştu. Kış aylarında sokaklar ve caddelerde çamur ve göletler oluşurken, yaz aylarında ise tozdan göz gözü görmüyor. Halkın parasını AKP’lilere ve yandaşlarına cömertçe dağıtan Van kayyumunun gasp ettiği belediyenin borcu ise 2 milyar TL’yi aştı. Van Büyükşehir Belediyesi’ni borç batağına sürükleyen kayyum, 2022’nin ilk 6 ayında birçok festival, etkinlik ve şenlik düzenledi. Kayyumun düzenlediği bu etkinliklerde tüm masraflar belediyenin bütçesinden karşılanıyor.

İŞTE KAYYUMUN KEYFİ FESTİVALLERİ

Van Büyükşehir Belediyesi, 23 Ocak’ta “Kar Yürüyüşü ve Kartopu Festivali” düzenledi. Bu festivale katılan AKP ve yandaşlarının tüm masrafları, belediye bütçesinden karşılandı.

Yine belediyenin 3 Şubat’ta düzenlediği “Kayak Festivali”nde binlerce kişinin ulaşım, barınma ve yemekleri yine belediye bütçesinde karşılandı.

Van kayyumu, 15-29 Mart tarihleri arasında Van Shopping Fest (alışveriş festivali) düzenledi. Festivale AKP milletvekilleri, asker, polis, korucu ve AKP yandaşları katıldı. 15 gün süren festivalin tüm masrafları, yine halka ait olan belediye bütçesinden karşılandı.

Kayyum, 21 Nisan’da dinci müzisyenleri Van’a getirerek konser düzenledi. Yine konserlerin ve sanatçıların tüm masrafları belediye kasasından çıktı.

1. Van Fotoğraf Maratonu yarışması çerçevesinde 21 Mayıs’ta 'Eşek Arabası' yarışması düzenleyerek, hayvanlara işkence ve eziyet edildi. Hayvanlara işkence yapan yarışmanın giderleri yine belediye bütçesinden karşılandı.

1 Haziran ile 3 Haziran’da düzenlenen Gastronomi Festivali’nde 10 bin kişiye yemek verildi, ulaşım ve barınması yine belediye bütçesinde karşılandı.

Balık Festivali, 3-5 Haziran’da düzenlendi. Tüm masraflar kayyum atanan Erciş Belediyesi ile Van Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılandı.

12 Haziran’da 1. Van Denizi Yarı Maratonu ve Halk Koşusu adı altında halkın parası yandaşlara dağıtıldı. Bu etkinliğe çeşitli kentlerden gelen 2 bin kişinin yanı sıra binlerce AKP’li, halkın parasıyla ağırlandı. Binlerce kişinin barınması ve taşınması yine belediye bütçesinden karşılandı.