Sarısaç: Amaç HDP'nin faaliyetlerinin engellenmesidir

HDP Van İl Örgütü binasının bulunduğu sokağın tekrar kapatılmasına tepki gösteren Milletvekili Murat Sarısaç, "Amaç HDP’nin kapatılması ve siyasi parti faaliyetlerinin yürütülmemesine dönüktür" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü binasının bulunduğu Nacibey Sokağı bugün bir kez daha polis bariyerleriyle kapatıldı. 

Sokağa girişlere izin verilmezken, duruma tepki gösteren HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç ve partililer bina önünde açıklama yaptı. HDP'li Sarısaç, söz konusu durumu ilişkin görüştükleri yetkililerin, "Burada bir eylem etkinlik olacak. Onun için burada bir önlem alınacak” cevabı verdiğini aktardı. 

‘VAN’DA 572 GÜNDÜR EYLEM ETKİNLİK YASAĞI' 

“Amaç HDP’nin kapatılması ve siyasi parti faaliyetlerinin yürütülmemesine dönüktür" diyen Sarısaç, kentte bin 572 gündür devam eden eylem ve etkinlik yasağına değindi. Yasağın sadece partilerini kapsadığını ifade eden Sarısaç, "çocukları dağa kaçırıldığı" iddiasıyla geçtiğimiz hafta parti binası önüne gelen grubu anımsattı. Sarısaç, "Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti adı altında kayyımın danışmanlığını yapanlar, gazetelerde parti çalışanlarımızı ve belediye eşbaşkanlarımızı kriminalize ederek, aslı olmayan gerekçelerle yazılar yazanlar, belediye eşbaşkanlarımızı tutuklanmasına sebep olan ‘tetikçiler’ buraya gelip açıklama yapabildi" diye belirtti. 

‘SAVAŞI BİTİRMİŞ OLSAYDI BİR ANNE DAHİ AĞLAMAZDI’

Her gün çok sayıda annenin tutuklandığına değinen Sarısaç, AKP’nin kendi menfaatleri doğrultusunda kimi kişileri hareket ettirdiğine dikkati çekti. Sarısaç, "Taybet Ana’nın cenazesi 7 gün sokakta kaldı. Mezarlıklar bombalandı. Yüzlerce anne bugün cezaevinde. O yüzden AKP’nin derdi anneler ve o annelerin çocuklarının derdi değildir. AKP’nin hassasiyeti polis, asker ya da PKK’li anneler olmuş olsaydı bu savaşı bitirirdi. Bu savaş bitmiş olsaydı bir anne dahi ağlamazdı" diye konuştu. 

Partilerinin önüne gelenlere seslenen Sarısaç, şunları söyledi: "Partimiz müzakere ve barış partisidir. Buyursunlar gelsinler çayımızı da içsinler. Burada beraber Meclis'e gidelim. AKP’nin de CHP’nin de kapısına dayanalım. İçişleri Bakanlığı da dahil kiminle gerekiyorsa görüşmeye gidelim. 20 yıldır ülkeyi AKP yönetiyor, 20 yıldır burayı kan gölüne çeviren AKP’dir. Sayın Abdullah Öcalan çağrı yapmıştı; ‘Devlet ciddiyse gelsin bu sorunu 1 hafta çözelim.' Buyursunlar muhatap orada. Anneler huzur bulacaksa bunun her türlü desteğini sunmaya hazırız. Bunun koşullarının AKP tarafından sağlanmadığını, annelerin bizim partimizi kapatmak ve parti çalışmalarımızı engellemek için yaptığını iyi biliyoruz."

"AKP artık Türkiye’ye verebilecek bir şeyi olmadığını çok iyi biliyor" diyen Sarısaç, kentteki yolsuzluklara değindi. Sarısaç, sokakta bekleyen polislere işaret ederek, "Şurada yaptıkları devlet polisliği değil, halk polisliği değil. Burada yaptıkları AKP-MHP polisliğidir. Onlara hizmet ediyorlar. Kendi partimizin önünde santimlerle ölçülerek açıklama yapıyoruz. Ama birazdan, menfaatle buraya getirdikleri muhtarlar ve kendi gazetecileriyle açıklama yapacaklar. Hodri meydan; AKP vekilleri kendilerine güveniyorlarsa, bu halkın HDP’yi değil onları tercih ettiğini söylüyorlarsa çıksınlar beraber caddelere, mahallelere gidelim. O çevre yolunun mağdur ettiği ailelere gidelim. Nasıl olsa bütün polisler arkalarında. AKP gibi bütün umudunu savaşa bağlamış bir parti asla annelerin umudu olamaz" şeklinde konuştu.