Vanlılar: Deniz Poyraz'ın katledilmesine sessiz kalmayacağız

Vanlılar, İzmir'de Deniz Poyraz'ın katledilmesinin planlı olduğunu ve örtbas edilmeye çalışıldığını söyleyerek, "Sessiz kalmayacağız" mesajını verdi.

Vanlı siyasetçiler ve halk, HDP İzmir İl Örgütü binasına giren Onur Gencer'in parti çalışanı Deniz Poyraz’ı katletmesini ANF’ye değerlendirdi.
Halk, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sessiz kalmayacaklarını ve mücadeleyi yükselterek direneceklerini söyledi.

'YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI'

Katliamın sorumluların gün gibi ortada olduğunu belirten HDP PM Üyesi Musa İtah, katliamın yeni bir dönemin başlangıcını olabileceğini söyledi. Mevcut iktidarın paramiliter bir güç durumuna geldiğine dikkat çeken İtah, “Failleri açık cinayetlerin işlenmesine neden olabilir, yeni bir dönemin, yeni döneme denk gelen yönetimlerin belirleneceği bir başlangıç niteliği var. Türkiye’de yaşayan herkesin bu olayı bu şekilde ele alması ve ülkemizin geleceği açısından ciddi bir mesaj olan bu olayı yeni bir değişimin, demokratik dönüşümün başlangıcı olarak ele alması gerekiyor, kimsenin bu katliama sessiz kalmaması gerekiyor ve bu cinayete karşı durmalı" dedi.

'DEVLET VE YARGI KENDİNİ ELE VERDİ'

İbrahim Acar ise devletin ve yargının Deniz Poyraz'ın katledilmesinde kendini ele verdiğini belirterek, şöyle dedi:
"Katili hemen cezaevine göndermeleri bunun göstergesidir. İzmir’de toplantı olacağını biliyorlar ve ona yönelik bir hazırlık olarak görüyoruz. Katil Onur Gencer, il binasını gezerek, planlarını hazırlayarak nasıl bir katliamın gerçekleşeceğini zaten önceden ortaya koymuş. HDP il binamızın önündeki 2 yıldır olan bir çadır polisin bunu fark etmemesi mümkün değil. HDP'ye yönelik büyük saldırıydı. İçişleri Bakanı tarafından, hükümet tarafından zaten partimiz sürekli tehdit ediliyor. Biz de HDP olarak kesinlikle susmayacağız ve Denizler'in sesi olacağız."
Gıyasettin Gültepe de katliamın planlı olduğunu ve AKP-MHP iktidarının söylemlerinin bu katliama yol açtığını dile getirdi. Gültepe, "İzmir il binamız polis ablukası altındayken katil nasıl içeri girebiliyor? Soruşturmanın önünü kesmek için hemen cezaevine gönderiyorlar. Partili arkadaşımız gözaltına alındığında 10 gün gözaltında kalıyor. Bu cinayeti örtbas etme girişimidir ve başka türlü izah edilemez" diye kaydetti.