Werxelê’deki gerillalar kararlı

Türk ordusu, Werxelê’deki savaş tünellerine girmek için kimyasal dahil her türlü yöntemi kullanıyor ama buna rağmen gerillanın direnişini kıramıyor.

Avaşîn’in Werxelê Direniş Alanı’ndaki gerillaların, işgalci Türk ordusuna karşı direnişi devam ediyor. Üç ayı geride bırakan işgal saldırıları boşunca hem savaş tünellerinde hem de arazide konumlanan gerillalar ile Türk ordusu arasında en şiddetli çatışmaların ve en uzun soluklu direnişin yaşandığı alan oldu Werxelê.

Werxelê Direniş Alanı’na yönelik kullanılmadık ahlak dışı yöntem bırakmayan, ancak tüm bunlara rağmen sonuç alamayan Türk askerleri, kendi ordusunun prestijini alt üst etti. Türk ordusu barbarlıkta sınır tanımayan, savaş tarihinde belki de ilk defa işgal etmeye çalıştığı bir alanda böylesine sıkıştı. Böylesine bir sıkışma yaşamasının nedenlerinden biri de arazide konumlanan gerilla güçlerinin eylemleri. Ne arazi ne mevsim koşullarına ne de düşmanın tekniğine aldırıyor. Özellikle son 20 gün içerisinde Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi kapsamında gerçekleştirilen eylemler de bunun göstergesi.

İşgal saldırılanın başından beri birçok eyleme imza atan gerilla birlikleri, kendi kameralarından yoldaşlarına gönderdikleri mesajda, iddia ve kararlılıklarını ortaya koyarken, uzun zamandır takip ettikleri ve denetime aldıkları düşman hakkında bilgi veriyor. Gerillalar, bu görüntüleri çekerken dahi savaş uçakları ve obüs saldırıları duyuluyor. Gerillalar, bu patlamalar esnasında yerinden bile kıpırdamıyor; yoldaşlarına gönderdiği mesaja devam ediyor: Kazanacağız!