Werxelê’deki hareketli gerilla timleri

Avaşîn’in Werxelê alanında Türk ordusunun başlattığı saldırılara karşı gerillaların ördüğü direniş hattının önemli cephelerinden biri de arazide konumlanan hareketli gerilla timlerinin mücadelesi.

Türk işgal saldırısının Avaşîn’in Werxelê alanına yöneldiği 7 Haziran’dan beri modern gerillanın yeniden yapılanma ilkeleri doğrultusunda hareket eden hareketli gerilla timleri, hem kendi gücünü koruyor hem de gerçekleştirdiği eylemlerle savaş tünellerindeki direnişçilere destek oluyor.

Werxelê’deki hareketli gerilla timleri, Haziran’ın başından bu yana onlarca eylem gerçekleştirdi. Hareketli gerilla timleri, 7/24 süren hava saldırılarına, obüs ve havan atışlarına, Kobra helikopterlerin yoğun vuruşlarına rağmen şimdiye kadar kayıp vermeden savaşa devam ediyor.

TÜNELLERDEKİ DİRENİŞTEN GÜÇ ALIYORUZ

Alanda gerçekleştirilecek bir eyleme gitmeden önce gerillanın kamerasına konuşan HPG ve YJA Star gerillaları, hem iddialarını dile getiriyor hem de diğer yoldaşlarına başarı dileklerini gönderiyor. İşgal saldırısının başından itibaren hareketli gerilla timlerinde yer alan YJA Star gerillası Adife Kanireş, eyleme gitmeden önce şunları dile getiriyor: “Bir süredir arazide askerlerin hareketliliğini takip ediyoruz. Düşman son zamanlarda tüm yoğunluğunu savaş tünellerine vermiş durumda. Savaş tünellerinde direnen arkadaşları selamlıyoruz. Düşmanın tüm yönelimlerine rağmen bu arkadaşlarımızın direnişi gözler önündedir. Werxelê ve Tepê Sor savaş tünellerinde yaşanan direnişten büyük güç alıyoruz. Onların direnişi arazi koşullarında ayakta kalmamıza neden oluyor. Bizler de arazide konumlanan güçler olarak tünellerde direnen yoldaşlarımızın zorlanmaması için düşman üzerinde eylem gerçekleştirmek ve arkadaşlara yardımcı olmak istiyoruz. Her ne kadar eylem gerçekleştirsek de arkadaşların direnişi karşısında yetersiz kaldığımızı biliyor ve daha etkili eylemler gerçekleştireceğimizi belirtiyoruz.’’

DİRENENLERİN RUHUYLA EYLEME

Eylem alanına geçmeden önce kameraya konuşan HPG gerillası Cesur Axîn ise şunları belirtiyor: “Arkadaşlarımızın intikamını almak için eyleme gidiyoruz. Komutan Serhad Giravî arkadaşın intikamını alma iddiasındayız. Heval Serhad’ın savaşçıları olarak o alana gidiyor ve burada direnen arkadaşların ruhuyla bu eylemi gerçekleştirmek istiyoruz.”