Xakurkê’de 5 işgalci cezalandırıldı, 2 mevzi imha edildi

HPG/YJA Star gerillalarının Xakurkê’de gerçekleştirdiği eylemlerde 5 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 2 mevzi imha edildi. Eylemde 1 BKC silahına el konuldu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

İşgalci TC ordusu bir süreden beri Xakurkê bölgesine bağlı Şehîd Şahan ve Şehîd Axîn Tepeleri arasında bulunan alanda işgal amaçlı yol yapım çalışması yürütmektedir. Yol çalışmasının güvenliğini sağlamak amacıyla Şehîd Axîn Tepesi’nde bulunan bir grup işgalci, güçlerimiz tarafından denetim altına alınmış ve 26 Temmuz günü saat 17:30’da iki koldan gerçekleştirilen koordineli gerilla eylemi ile vurulmuştur. Eylem sırasında tepede bulunan 2 mevzi hedeflenerek imha edilmiş, en az 3 işgalci cezalandırılmıştır. Yeni dönem gerilla taktiklerini üstün bir başarıyla uygulayarak kısa sürede tepede denetim sağlayan güçlerimiz, asker cenazelerinin üstüne gitmiş ve 1 BKC silahına el koymuştur.

Gerçekleşen eylemin ardından işgalciler 27 Temmuz günü Şehîd Axîn ve Şehîd Şahan alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 12:20’de Şehîd Şahan alanında bulunan işgalci TC ordusuna ait bir birlik, güçlerimiz tarafından denetim altına alınarak yakın mesafeden vurulmuştur. Güçlerimizin gerçekleştirdiği bu ikinci eylemde de en az 2 işgalci cezalandırılmıştır. İşgalciler saat 14:30’da kayıplarını helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

Güçlerimizin büyük bir başarıyla geçekleştirdiği bu başarılı eylemler sonucunda; en az 5 işgalci cezalandırılmış, 2 mevzi imha edilmiş ve 1 BKC silahına el konulmuştur.

İşgalci TC ordusuna ağır bir darbenin vurulduğu eylem sırasında komutan Çekdar Giravî yoldaşımız ağır şekilde yaralanmış ve yapılan müdahaleye rağmen şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan Çekdar yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

 

Kod Adı: Çekdar Giravî
Adı Soyadı: 
Sezer Emre
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne – Baba Adı: 
Besna – Bişar
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2
7 Temmuz 2021 / Xakurkê

 

Çekdar yoldaşımız, Colemêrg’de Kürdistani değerlere bağlı ve yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Özgürlük Mücadelesini erken yaşlarda tanımaya başlayan yoldaşımız, sömürgeci TC devletinin inkar ve imha siyasetine yakından tanıklık etmiş ve işgal saldırıları karşısında 2013’te gerilla saflarına katılmıştır. Katıldığı ilk günden itibaren hep en önde olan ve hızla komutanlaşarak Apocu ideolojide derinleşen yoldaşımız, bulunduğu her alanda örnek bir pratik sergilemiştir. Düşman karşısında bir an bile kaygı ve tereddüt yaşamamış, yaşamında ve savaşında fedai bir duruşun sahibi olmuştur. Çekdar yoldaşımız, uzun süre ölümsüz komutanımız Şehîd Kasım Engin’in yanında kalmış, Kasım yoldaştan engin bilgisinden ve duruşundan büyük tecrübeler edinmiştir. Kasım yoldaşın şehadetinden sonra mücadeleye katılımını daha da büyüterek düşmandan intikam almanın arayışı içerisinde olmuştur.

Yeni dönemin profesyonel gerilla özelliklerini taşıyan ve bunu katıldığı son eylemde de güçlü bir şekilde pratikleştiren Çekdar yoldaşımız, militan ve sonuç alıcı Apocu ruhun somut örneği olmuştur. Xakurkê eyleminde üstlendiği öncü komutanlık rolünü son ana kadar büyük bir başarıyla yerine getirmiş ve Özgürlük Mücadelesi’nin ölümsüz komutanları arasındaki yerini almıştır.

İŞGALCİLER MEDYA SAVUNMA ALANLARI’NI BOMBALADI

İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ayrıntıları şu şekildedir:

27 Temmuz günü Xakurkê bölgesinde Girê Şehîd Şahan, Girê Şehîd Kamuran Tepeleri ile Girê Şehîd Heqî yamaçları ile Dola Şehîd Şahan alanları ağır silahlar ile bombalanmıştır.

27 Temmuz günü Xakurkê bölgesinde 17:00 – 17:30 saatleri arasında Girê Şehîd Heqî ve Girê Şehîdan alanları savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

28 Temmuz günü işgalci TC ordusu Xakurkê bölgesine bağlı Şehîd Şahan ve Şehîd Axîn alanlarında bir işgal operasyonu başlatmıştır. Bu operasyon akşam saatlerinde sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

28 Temmuz günü saat 21:30’da işgalci TC ordusu Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê alanında bulunan savaş tünellerini patlayıcılarla bombalamıştır.

28 Temmuz günü 00:00 – 01:30 saatleri arasında Metina bölgesine bağlı Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmış; Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Derarê ve Hirorê köylerinin çevresi ile Şehîd Çiya Tepesi saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır."