Xakurkê ve Cudi’de 4 asker cezalandırıldı, 1 mevzi imha edildi

HPG/YJA Star gerillalarının Xakurke ve Cudi’de gerçekleştirdiği eylemlerde 4 asker cezalandırıldı. 1 mevzi ve 1 mobese imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG açıklaması şöyle:

XAKURKÊ

“Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Axin ve Şehit Beritan tepelerinde işgalci TC ordusunun birliklerini denetim altına alan güçlerimiz, 17 Temmuz günü saat 17.00’da bu düşman birliklerini hedeflemiştir. Düşman birliklerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 mevzi ve 1 mobese kamerası imha edilirken 3 düşman askeri de cezalandırılmıştır.

ŞIRNAK

13 Temmuz günü saat 08.15’te Şırnak’ın Cudi bölgesine bağlı Gelîyê Hesena alanında güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimiz ile işgalciler arasında yaşanan yoğun çatışmalarda tespit edilebilen 1 asker cezalandırılırken çok sayıda asker ise yaralanmıştır. Düşman birliklerine karşı son mermisine kadar kahramanca savaşan Alişer Hebun arkadaşımız ise şehadete ulaşmıştır.

Çatışmalar ardından işgalci TC ordusuna ait taarruz helikopterleri alanı rastgele bir şekilde bombalarken 14 Temmuz günü saat 04.30’da Navsera Cudi alanına Skorsky helikopterlerle indirmeler yapılmıştır. Arazide arama tarama faaliyetleri yürüten işgalciler, 15 Temmuz günü alandan geri çekilmiştir.

1 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Alişer Hebun
Adı Soyadı: Osman Durmuş
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Meryem – Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 13 Temmuz 2020 / Cudi

Alişer yoldaşımız 1997 yılında Şırnak’ın Silopi ilçesinde yurtsever bir aile çevresinde dünyaya gelmiştir. Yaşadığı çevrede düşman baskısı ve zulmünü yakından yaşayan Alişer yoldaş, yapılan bu haksızlığa ve soykırım politikalarına karşı 2014 yılında özgürlük saflarına katılmıştır. Katıldığı ilk andan itibaren gerilla yaşamını genç yüreği ile benimseyerek çok kısa bir sürede yetenekli bir savaşçı olmuş ve yüreğinin tüm saflığı ile yaşama fedakârca bir şekilde katılmıştır. Öz değerlerini koruyan ve bu temelde kahraman şehitlerimizin çizgisinde yürüyen Alişer yoldaş, çevresindeki yoldaşları duruşu ile her zaman etkileyen bir arkadaşımız olmuştur. Düşmana karşı her ne koşulda olursa olsun “Teslimiyet ihanete, Direniş zafere götürür” şiarı ile son mermisine kadar düşmana karşı savaşan Alişer yoldaş, Cudi Dağı’nın ölümsüz kahramanları arasına adını yazdırmıştır.

UÇAKLAR ZAP’I BOMBALADI

18 Temmuz günü saat 19.30’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Kurojaro ve Karker alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”