Yaşamını yitiren siyasetçiye hapis cezası

Hakkari’de KCK davasında Kürt siyasetçilere ceza yağdıran mahkeme, hızını alamayıp 4 yıl önce yaşamını yitirmiş olan Kürt siyasetçi Ahmet Öner’e 8 yıl 9 ay hapis verdi.

Türk devletinin 15 Ekim 2019’da siyasi soykırım operasyonlarında tutuklayıp görevden alarak yerine kayyum atadığı Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Remziye Yaşar’ın da aralarında bulunduğu 29 kişinin yargılandığı KCK Yüksekova Davası’nın karar duruşması, 1 Ekim’de Hakkari 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Bu hukuksuz yargılamanın ardından mahkeme, Remziye Yaşar, Vahit Şahinoğlu ve Mehmet Çapraz’a “Örgüt üyeliği” iddiasıyla 17 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme ayrıca, Yaşar'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

27 KİŞİNİN HER BİRİNE 8’ER YIL 9 AY

Mahkeme, aynı davada yargılanan Tacettin Safalı, Yılmaz Güneyli, Yılmaz Gözyan, Abidin Eniş, Naif Öztekin, Nazif Ataman, Necip Çapraz, Arif Karay, Sabri Tümen, Abdülkerim Akdoğan, Songül Öğmen, Süleyman Sabri Mavi, Abdülhalik Özdel, Metin Yaşar, Muhyettin Önal, Nahide Yıldız Pulat, Hurşit Altekin, M. Emin Seven, Hüsnü Beşer, Abdülmenaf Düzenci, Abdurahman Gemicioğlu, Ruken Yetişkin, Cemil Bor, Hüsnü Bulgan, Seracettin Fırat, Ahmet Öner ve Reşit Örbey’e ise “örgüt üyeliği” iddiasıyla her birine 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

4 YIL ÖNCE ÖLEN SİYASETÇİYE DE

27 kişiye de adli kontrol şartı veren mahkemenin hukuksuz bir yargılama içinde olduğunun en açık kanıtı ise 2017 yılında 80 yaşında yaşamını yitirmiş olan Ahmet Öner’e 8 yıl 9 ay hapis cezası vermesi oldu. 4 yıl önce ölmüş Ahmet Öner’e önce dava açan AKP hukuku, bununla da yetinmeyip Öner’e 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

KANSERDEN VEFAT ETMİŞTİ

HDP Hakkari İl Örgütü’nde halkla ilişkilere bakan ve aynı zamanda halkın çok sevdiği kanaat önderlerinden olan Ahmet Öner; Haziran 2017 tarihinde yakalandığı mide kanserine yenik düşerek hayatını kaybetmiş ve Peylan köyünde toprağa verilmişti.