YBŞ, bir yıl önce şehit düşen Zerdeşt Şengalî ve üç savaşçıyı andı

YBŞ Komutanlığı, 15 Ocak 2020'de Şengal’in Dîgurê köyüne yönelik işgalci Türk devletinin düzenlediği hava saldırısında şehit düşen YBŞ Genel Komutanı Zerdeşt Şengalî ve üç yoldaşını andı.

YBŞ Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “Bilindiği üzere 15 Ocak 2020’de Şengal’e bağlı Dîgurê köyünde faşist ve işgalci Türk devletinin hava saldırısı sonucunda (…) hareketimizin öncü militanı ve genel komutanımız Zerdeşt Şengalî ile yoldaşlarımız Pîr Hemîd, Êzdîn Şengalî ve Cîlo Şengalî şehadete ulaştı” dedi.

Açıklamada, “Bu yoldaşlarımızın şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, anıları önünde eğiliyoruz” diye belirtildi.

Êzidî halkının onlarca kez ferman ve katliamlarla yok edilmek istendiğini ifade eden YBŞ, “Ancak her seferinde bu ferman ve katliamlara karşı en üst düzeyde onurlu bir şekilde direndi, kültürüne ve özerk kimliğini, her şeye rağmen korumayı bildi” diye vurguladı.

2014’te DAİŞ’in soykırım saldırılarını da hatırlatan YBŞ Komutanlığı, bu direnişte ve DAİŞ’e karşı zaferde şehitlerin oynadığı rolün altını çizdi.

YBŞ, “Halkımız bugün, bu kahramanlarımızın sayesinde başı dik ve onurlu bir yaşam sürüyor. Her savaşçı ve komutan, bu kahramanlarımızın izinde yürüyor. İnançlı, moralli ve mücadele çizgisini de bu yoldaşlarından alıyor” ifadelerini kullandı.

Zerdeştlerin anısına bağlı kalacakları ve mücadeleyi yükseltecekleri sözünü veren YBŞ, Türk devletinde de hesap sorulacağını kaydetti.

YBŞ, “Bu amaçla eşsiz bir mücadele yürüteceğiz” dedi.