YBŞ Komutanı: Meşru müdafa hakkımızı kullanıyoruz

Kazımi hükümetinin Şengal’e yönelik başlattığı saldırıya ilişkin konuşan YBŞ komutanlarından Xebat Ereb "Her saldırıya karşı hazırız, kendimizi savunuyoruz" dedi.

Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) komutanlarından Xebat Ereb, tüm saldırılara karşı hazır olduklarını belirterek, “Bölgedeki tüm olası saldırılara karşı hazırız. Biz kendimizi savunuyoruz. Şehitlerimiz sayesinde bugünlere geldik ve kendimizi savunma ve yönetme hakkımız var” dedi.

Irak ordusuna karşı asla bir savaş istemediklerini belirten YBŞ Komutanı Ereb, şunları söyledi: "Bölgeyi istikrarsızlaştırmak isteyen güçlere karşı savaşıyoruz. Kendimizi korumak için yüzlerce şehit verdik. Biz direnerek bu bölgeyi işgalden kurtardık. Güç olarak varlığımızı ve onurumuzu savunuyoruz. Bölge halklarının birliğini güçlendirmek için mücadele ediyoruz. Ama son zamanlarda gelişen bu saldırılara karşı meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz. Hiçbir askeri güç kendisine yönelik bir saldırıyı kabul etmez ve sessiz kalmaz. Irak hükümetine bu savaşın kimseye fayda sağlamayacağını söylüyoruz."
Özerk Şengal'in şehitlerin kanı pahasına inşa edildiğini söyleyen YBŞ Komutanı, bugün DAİŞ'in yeniden Irak genelinde varlığını güçlendirdiğini ve yeni saldırılar gerçekleştirdiğini de belirterek, "Bu saldırılar Türk devleti tarafından gerçekleştirilmektedir" dedi.