YBŞ: Komutan Seid Hesen ile YBŞ savaşçısı İsa Xwededa şehit düştü

Türk devletinin Şengal'e yönelik hava saldırısında YBŞ Komutanı Seid Hesen ile yeğeni YBŞ savaşçısı İsa Xwededa'nın şehit düştüğünü, 3 sivilin yaralandığını açıklayan YBŞ, şehitleri sahiplenme çağrısı yaptı. YBŞ, kanlarının yerde kalmayacağını vurguladı.

Yekîneyên Berxwedana Şengalê-Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ) Komutanlığı açıklaması şöyle:

"Bugün Şengal'in merkezinde bulunan eski çarşı yolu üstünde bir aracımız işgalci Türk devletinin keşif uçaklarının saldırısına uğradı. Saldırıda YBŞ Komutanı Seid Hesen ile yeğeni YBŞ savaşçısı İsa Xwededa şehit düştü, 3 sivil Medya Qasim Simo, Şamir Abbas Berces ile Mirza Ali yaralandı.

Êzidî halkına yönelik ilk olmayan bu soykırımcı işgalci saldırılar ile Türk devleti Êzidî halkına yönelik soykırımı sürdürmeye çalışıyor. Saldırı Êzidî halkının özsavunma ve kendini yönetme hakkına karşı gerçekleşmiştir.

Üç yıl önce Mam Zeki'yi hedef alan faşist Türk devleti bugün de Seid arkadaşı hedef aldı. Seid arkadaş yıllardır Êzidîlerin örgütlenmesine öncülük yaptı, Êzidîlerin özsavunması için komutanlık yaptı. Ferman'dan bu yana en ön saflarda yer alarak öncülük rolünü oynadı. Êzidî halkının çektiği acıları siyaset alanına yansıtmak için halkının dili oldu. Êzidîlerin savunması için halkına inanç gücünü aşıladı. Değerli büyük komutan Seid arkadaşımızın kanı yerde kalmayacaktır, faşist Türk devletinin yenilgisine kadar direnişimizi sürdüreceğiz. Seid arkadaşın binlerce savaşçısı fedai rolünü oynayacaktır. Tüm Êzidî halkımızı, Kürt halkını, onurlu insanlığı faşist saldırılara karşı çıkmaya, şehitlere sahip çıkmaya çağırıyoruz. Şehit Seid, Şehit Mam Zeki, Şehit İsa'ya sözümüz demokratik, özgür, özerk Şengal'in yaratılması ve halkımızın savunması olacaktır. Şehitlerin izinde başarıyı kesinleştireceğiz."