YJA-Star gerillaları: 2020 özgürlüğün yılı olacak

YJA-Star gerillaları, 2020'ye daha güçlü ve yeni hamlelerle gireceklerini belirterek, "2020'yi zafer yılı yapacağız" dedi. Gerillalar, halka da öz gücüne güvenme çağrısı yaptı.

ANF'ye konuşan YJA-Star gerillaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, şehit aileleri ve yurtsever Kürt halkının 2020 yılını kutladı.

'2020 GERİLLA İÇİN YENİ BİR HAMLE YILI'

YJA Star gerillası Ruken Koçer, 2020 yılının gerilla için yeni bir hamle yılı olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu: “2019, halkımız açısından dört parça Kürdistan’da çetin geçen bir yıl oldu. Türk faşizminin işgalci saldırılarının çok yoğun olduğu ve bunun karşısında destansı direnişlerin yaşandığı bir yıldı. Faşist Türk devletinin, ‘2019 yılında gerillayı bitireceğiz ve kış üstlenmesine giremeyecekler’ nidalarını attığı bir yıldı. Hem Başûrê Kurdistan’a hem de Rojava ve Bakûrê Kurdistan’a yönelik topyekûn bir imha savaşı yürüttü. Bunu da tüm teknik imkânlarıyla yürüterek sonuç almak isteyen faşist Türk devleti, sonuç alamayınca, halkımız üzerinde direniş inancını kırmak için psikolojik savaş aygıtları ile sonuç almak istedi. Ancak PKK hiçbir zaman bitmedi. Bundan sonra da bitmeyecektir. Ve siz de görüyorsunuz, biz, 2020 yılına daha güçlü bir şekilde giriyoruz. Gerillalar olarak 2020 yılına yeni bir hamle dönemi ile giriyoruz. Faşist Türk devletinin yurtsever halkımız üzerinde yürüttüğü tüm baskıları boşa çıkaracağız ve bunun mücadelesini yürütmeye devam edeceğiz. Şunu da çok iyi biliyoruz ki Türk faşizmi, 2020 yılında da Kürt halkını imha etmeyi ve katliamdan geçirmeyi temel hedefi haline getirecektir. Biz de bu katliam ve imha saldırılarına karşı güçlü bir gerilla mücadelesi yürüteceğiz.

'ÖZ GÜCÜMÜZLE BAŞARABİLİRİZ'

Halkımıza şu çağrıda da bulunuyoruz; kendi düşman gerçekliklerinin farkına varmalılar ve bu düşmanın psikolojik savaşına alet olmamalı ve inanmamalılar; kendi birliklerini kurarak güçlendirmeliler. Biz ancak kendi öz gücümüz ile Önderliğimizi ve Kürdistan’ı özgürleştirir, geleceğimizi özgür bir şekilde kurabilir, Kürt çocuklarına özgür bir gelecek sunabiliriz. Bu geçen zamanda Rojava ve Bakur'da binlerce Kürt çocuğu bu faşist zihniyetin saldırıları altında katledildi. Bu katliamcı zihniyetten ancak özgür bir gelecekle hesap sorabiliriz. Bunu gerçekleştirmek için de bir kadın gerilla olarak Önder Apo’nun ideolojisi ve felsefesinin aydınlığı ile yolumuza devam etmeliyiz.”

'HALKIMIZ ÖZEL SAVAŞ AYGITLARINA İNANMAMALI'

YJA Star gerillası Sorxwin Baran, 2019 yılının Kürt halkı ve Kürt Özgürlük Mücadelesi için önemli bir yıl olduğunun altını çizdi. 2019 yılının sıcaklığı ile 2020 yılına girdiklerine ve yeni yılın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlük yılı olacağına vurguda bulunan Baran, şunları ifade etti:

“2020 yılı Önder Apo’nun özgürlük yılı olacaktır. Her dönem amacımız ve hedefimiz bu yönlüdür. Bu çerçevede 2020 yılına hareketimizin yeniden yapılanma projesi kapsamında kendimizi hazırlıyoruz. Tüm Kürdistan parçalarında katledilen halkımızın ve Kürt çocuklarının intikam hırsı ile kendimizi uzmanlaştırıp, yeni yıla güçlü bir şekilde giriyoruz. Faşist-işgalci Türk ordusunun bu geçen yıllarda ortaya çıktığı gibi bizimle savaşacak gücü yoktur. Bunun için tüm varlığını tekniğe yatırarak, İHA, SİHA’larla ve savaş uçakları ile sonuç almak istiyorlar. Kürdistan gerillası her yıl bitmeyeceğini ve saha da olduğunu dost ve düşmana karşı ispat etti. Bunu gören bu faşist zihniyet ise havuz medyasıyla, ‘gerillayı bitirdik’ söylemleri ile halkımız üzerinde psikolojik savaş yürüterek, halkımızın direnişe olan inancını kırmak istemektedir. Ve biz de bu halkın özgürlük savaşçıları olarak şunu söylüyoruz; bu tür özel savaş aygıtlarına gelmemeliler. Ve diyoruz ki şu ana kadar hep vardık, bundan sonra da hep var olacağız. Önder Apo’yu ve Kürdistan’ı özgürleştirene kadar da bu onurlu mücadeleyi sürdüreceğiz. Tekrardan Önder Apo’nun ve yurtsever halkımızın yeni yılını kutlayarak, yeni yılın mücadele ve zaferle geçeceğini belirtiyoruz.”

'ZAFER YILI YAPACAĞIZ'

YJA Star gerillası Mizgin Dilbirin, 2020 yılını Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nin zafer yılına dönüştüreceklerini söyleyerek, şunları ifade etti: “2019 yılı direnişle geçen bir yıldı. 2020 yılı ise direnişin zafere evrileceği bir yıl olacaktır. Önderliğimizin özgür çalışır koşullara geleceği bir yıl olacaktır. Ve biz gerillalar olarak 2020 yılına kendimizi bu temelde hazırlıyoruz. Bunun için mücadelemizi yükselterek zaferle taçlandıracağız. Ve katledilen halkımızın ve çocuklarının intikâm mücadelesini yürüteceğiz. Bu temelde kendimizi eğitip güçlendirerek, 2020 direniş yılına hazırlıyoruz.”