YJA Star gerillaları işgalcileri vurdu: 13 işgalci cezalandırıldı

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın eylemleri YJA Star güçlerinin öncülüğünde artarak devam ediyor. Eylemlerde 13 işgalci cezalandırılırken, 4’ü yaralandı. 1 Skorsky helikopter darbelenirken, 1 mevzi ve 1 ses dinleme cihazı imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, yaşanan çatışmalara ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Sömürgeci TC devletinin Zap ve Avaşîn bölgelerini hedefleyen işgal harekatı karşısında güçlerimiz, hareketli arazi timleriyle işgalcilere ağır darbeler vurmaktadır. Güçlerimizin yeni dönem taktiklerini iç içe kullanarak geliştirdiği yaratıcı eylemler, Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın zafer çizgisinin somut örneği haline gelmiştir. En zor koşullara rağmen büyük bir iradeyle savaşan ve fedaice işgalcilerin üzerine giderek sömürgeci TC ordusuna ağır darbeler vuran güçlerimizin etkili eylemleri sonucunda 13 işgalci cezalandırılmış, 4 işgalci yaralanmış, 1 Skorsky helikopter darbelenmiş, 1 mevzi ve 1 ses dinleme cihazı imha edilmiştir.

Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şu şekildedir;

 

AVAŞÎN BÖLGESİNDE;

26 Nisan günü Werxelê Direniş Alanı çevresinde bulunan bir grup işgalci, YJA Star güçlerimiz tarafından denetim altına alındıktan sonra saat 18:40’ta ağır silahlarla etkili bir şekilde vurulmuştur. Etkili vuruşlar sonucunda 8 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci ise yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu akşam saatlerinde alanı yoğun bir şekilde bombaladıktan sonra saldırı helikopterlerinin desteğiyle kayıplarını alandan uzaklaştırabilmiştir.

27 Nisan günü Werxelê Direniş Alanı’nda bulunan savaş mevzileri çevresinde konumlanan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından takibe alınmıştır. Denetim altına alınan işgalciler saat 17:30’da koordineli gerilla eylemiyle iki koldan hedeflenerek yıldırım hızıyla vurulmuştur. Birinci eylem kolu; içinde işgalcilerin bulunduğu mevziyi hedefleyerek yakın mesafeden vurmuştur. Güçlerimizin hedeflediği mevzi imha edilmiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır. İkinci eylem kolu; işgalcilerin üzerine giderek 3 işgalciyi cezalandırmış ve işgalcilere ait 1 adet sensörlü ses dinleme cihazını imha etmiştir.

YJA Star hareketli arazi timlerimizin gerçekleştirdiği bu eylem sonucunda savaş mevzileri çevresinde bulunan 4 işgalci cezalandırılmış, 1 mevzi ve 1 adet sensörlü ses dinleme cihazı imha edilmiştir.

27 Nisan günü saat 19:15’te Werxelê Direniş Alanı çevresinde bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenerek ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

27 Nisan günü saat 22:45’te işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nın çevresini saldırı helikopterleriyle bombaladıktan sonra Skorsky tipi helikopterlerle indirme yapmak istemiştir. Güçlerimizin etkili müdahalesi sonucu indirme yapmak isteyen 1 Skorsky helikopter darbelenmiş ve indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

 

ZAP BÖLGESİNDE;

26 Nisan günü 23:00 – 00:00 saatleri arasında Kurojahro Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri güçlerimiz tarafından hedeflenerek ağır silahlarla vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda saldırı helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

27 Nisan günü saat 17:40’ta Kurojahro Direniş Alanı’nda bulunan Kevirêkun savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, güçlerimiz tarafından hedeflenerek suikast taktiğiyle vurulmuştur. Güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemler sonucunda 1 işgalci cezalandırılmış ve 1 işgalci de yaralanmıştır.

27 Nisan günü öğle saatlerinde Kurojahro Direniş Alanı’nda bulunan Şehîd Harûn savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler güçlerimiz tarafından hedeflenmiş ve 1 işgalci yaralanmıştır.

27 Nisan günü saat 18:30’da Werxelê Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Güçlerimizin etkili müdahalesi sonucunda işgalcilere ait saldırı helikopterleri alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

27 Nisan günü gece saatlerinde Girê Rûbar’a indirme yapmak isteyen helikopterlere güçlerimiz tarafından müdahale edilmiştir. Etkili vuruşlar sonucunda helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmış, ardından Girê Şehîd Kendal alanını bombalamışlardır. Aynı saatlerde Girê Cûdî sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle ve savaş uçaklarıyla 27 kez bombalanmıştır.

 

XAKURKÊ BÖLGESİNDE;

27 Nisan günü saat 11:30’da Girê Şehîd Şahan ve Girê Şehîd Axîn’de bulunan işgalciler, YJA Star güçlerimiz tarafından eş zamanlı olarak hedeflenerek vurulmuştur. YJA Star güçlerimizin gerçekleştirdiği bu her iki eylemde belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

SALDIRILAR SÜRÜYOR

27 Nisan günü saat 19:30’da Garê bölgesine bağlı Girê Zengil yamaçları savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

27 Nisan günü 18:00 – 19:00 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî sınır hattındaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

27 Nisan günü Zap bölgesine bağlı Girê Amediyê, Çemço, Şehîd Şemdîn, Kurojahro, Saca, Şikefta Birîndara, Girê Şehîd Cûdî, Girê Ortê ve Karker alanları sınır hattındaki karakollardan atılan obüsler, saldırı helikopterleri savaş uçaklarıyla 23 kez bombalanmıştır. “