Yasin Bulut’un katilleri yakalanmadı - YENİLENDİ

Süleymaniye’de Türk devleti tarafından katledilen Yasin Bulut’a yönelik suikastı gerçekleştiren kişilerin yakalanmadığı bildirildi.

YNK İstihbarat Kurumu (Zanyari), Süleymaniye’de son iki günde Türk devleti tarafından gerçekleştirilen saldırıların faillerinin gözaltına alındığını açıkladı. YNK Anti Terör Birimi ise yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde konuya dair elde ettikleri önemli bilgileri kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti. Fakat yakalanan kişinin Süleymaniye’de iki gün önce saldırıya uğrayan Kuzey Kürdistanlı işçi Ferhat Barış Kondu’ya saldıran kişi olduğu, PKK Şehit Aileleri İle Dayanışma Komitesi Üyesi Yasin Bulut’un katillerinin ise henüz yakalanmadığı belirtiliyor.

Saldırılar konusunda YNK İstihbarat Örgütü (Zanyari) ve YNK Anti Terör Timi’nden açıklamalar geldi. Anti Terör Timi\ Süleymaniye’de son iki gün içerisinde gerçekleştirilen saldırılara konusunda önemli belgeler ele geçirdiklerini, olayın netleştirilmesinin ardından kamuoyuna gerekli açıklamaları yapacaklarını duyurdu.

Bu sabah saatlerinde ise Zanyari Sorumlusu Eji Emin ise konuya dair Facebook sayfasında açıklama yaparak “Süleymaniye’de son iki günde suç işleyen kişiler gözaltına alınmıştır. Kısa zaman içerisinde suçlular hakkında kamuoyuna açıklama yapacağız” dedi.

Bugün Zanyari ve Süleymaniye Asayişi tarafından yapılan açıklamada ise 16 ve 17 Eylül saldırılarını yapan kişinin saldırıları tek başına gerçekleştirdiği ve yakalandığı duyuruldu.

Yapılan resmi açıklamalar böyle olsa da adını vermek istemeyen bazı kaynaklar ve bilgilere göre; saldırılar birden fazla kişi tarafından planlanarak gerçekleştirildi. Yine aynı kaynaklara göre yakalanan kişi, 16 Eylül günü Ferhat Barış Kondu’ya saldıran kişi. Ancak Yasin Bulut’u (Şükrü Serhat) katledenler yakalanmış değil. Elde edilen bilgilere göre Yasin Bulut’a saldıranlar 4 kişiydi, bir kişi silahlı saldırıyı gerçekleştirirken diğer 3 kişi ise olay yeri yakınındaydı. Saldırı sonrasında suikast gerçekleştirenler Toyota tipi bir pikapa binerek kaçtılar.

16 Eylül günü Süleymaniye’de işçi olarak çalışan Kuzey Kürdistan’lı Ferhat Barış Kondu silahlı saldırıya uğrayarak ağır yaralanmıştı.

Dün ise (17 Eylül) sağlık sorunları sebebiyle kentte olan PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi Üyesi Yasin Bulut(Şükrü Serhat) yine Süleymaniye kent merkezinde uğradığı silahlı saldırı sonucu katledildi.