YPS/YJS-JIN: AKP-MHP’den intikamını alacağız

Konya'da Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin katledildiği katliama ilişkin YPS/YPS-JIN tarafından yapılan açıklamada, "Barbarca katledilen ailemiz şahsında bu AKP-MHP’den intikam alacağımızın sözünü yineliyoruz" denildi.

AKP-MHP'li faşistler Konya’da daha önce saldırdığı Kürt aileyi katletti. YPS/YPS-JIN Koordinasyonu, Dedeoğulları ailesinden 3'ü kadın 7 kişi katledildiği katliama ilişkin açıklama yaptı.

Faşistler tarafından katledilen Dedeoğulları ailesine ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı dileyen YPS/YPS-JIN Koordinasyonu açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Öncelikle herkes tarafından bilinmesini isteriz ki, hiçbir Kürt ailemizin kanı yerde kalmayacak. Özgür dağlarda sonuç alamayan faşist Türk devleti, Türkiye illerinde savunmasız durumunda olan sivil ve masum halkımızı katliamdan geçirerek Medya Savunma alanlarındaki yenilgisinin intikamını almaya çalışıyor. Bu akşam üzeri Konya Meram’da yaşanan bu barbarca saldırı, 1990’lardaki insanlarımızı evleriyle beraber yakma süreci ile aynıdır. O zaman bu soykırımdan sağ kurtulmayı başaranlar Türkiye metropollerinde yaşam arayışına girmiş ve ne yazık ki, orada kendilerini güvende hissetmiştir.

Aslında son süreçlerde Kürt halkına dönük Türkiye metropollerinde yaşanan faşist saldırılar bu durumun böyle olmadığını ispatlamıştır. Halkımız üzerindeki soykırım politikaları hızından hiçbir şey kaybetmeden devam etmektedir. Bu akşam üzeri Konya’da yaşanan bu katliam ise Kürt’ün hiçbir yerde güvende olmadığının en güçlü kanıtıdır. Bunun için öz savunma örgütlülüğümüzün gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Kürt halkı olarak iyi bilmeliyiz ki, Türkiye bizim ülkemiz değil. Bizim anavatanımız Kürdistan’dır."

Kürt halkının bulunduğu her yerde, özellikle de metropollerde öz savunma perspektifi temelinde; kendi ailesini, çocuğunu ve onurunu koruması gerektiği belirtilen açıklamada, "TC’nin bize verdiği kimlik kartlarıyla Türkiye'nin herhangi bir yerinde Kürt olarak yaşama şansımızın olmadığını iyi bilmeliyiz. Bir faşistin bize saldırma ihtimaline karşı dahi, her an savunma reflekslerimizin zinde olması gerekmektedir. Önder Apo’nun dediği gibi “size bir vuruyorlarsa, siz de bin vurun.” Bugün bunu yapacağımız gündür.Kürdistan’da AKP-MHP faşistlerinin tüm yaşam alanlarını ortadan kaldırma gücünü göstermeliyiz.

Konya’da katledilen Dedeoğulları ailesinden 3’ü kadın toplam 7 insanımızın intikamını almak istiyorsak başta Amed olmak üzere Kürdistan’ın tüm illerinde AKP-MHP faşistlerini hedef almalıyız. Tüm Kürt kızları ve gençlerinin temel görevi budur. Konya’daki faşistler katliamın ardından hala “burada tek bir Kürt yaşamayacak” sloganı atıyorlarsa, o zaman Kürdistan’daki temel slogan da “hiçbir faşist AKP-MHP'li Kürdistan’da yaşamamalı”. Kürdistan bunlara haram edilmeli. Tüm yurtsever halkımızın bu duyarlılıkla yaklaşacağını ve bu andan itibaren tepkisini en sert şekilde göstereceğine inanıyoruz.

YPS/YPS-JIN olarak barbarca katledilen ailemiz şahsında bu AKP-MHP’den intikam alacağımızın sözünü yineliyoruz" denildi.