YPS-YPS JIN intikâm hamlesi başlattı

Sömürgeciliğe ve ajan-işbirlikçiliğe karşı intikâm hamlesi başlatan YPS-YPS JIN, "Önderliğimiz üzerinedeki tecrit kaldırılıp, özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşuncaya, soykırım uygulamaları son bulana kadar intikam eylemlerimiz sürecektir" dedi.

YPS-YPS JIN Koordinasyonu tarafından bugün yapılan açıklamada,  'Sömürgeciliğe ve Ajan-İşbirlikçiliğe Karşı İntikâm Hamlesi' başlatıldığı duyuruldu. 

YPS-YPS JIN'ın açıklaması şöyle:

'AKP-MHP FAŞİZMİ KENDİLİĞİNDEN YOK OLMAYACAK'

"Her ne kadar çözülmüş, dağılmış,  zayıf duruma düşmüş olsa da, hiçbir siyasi-askeri güç, bir başka güç tarafından varlığı sonlandırılmadan, kendiliğinden ortadan kalkmaz. Hiçbir askeri ya da siyasi güç egemenliği kolayca başkasına devretmez. Özellikle kendisini faşizm formuna vardırmış yapılar açısından bu gerçeklik birinci dereceden bir kuraldır. Tarihin faşizm örneklerinden öğrendiğimiz bu gerçekliği günümüz Türkiye ve Kürdistan somutunda uygulanan AKP-MHP faşizmi ile hepimiz tecrübe etmekteyiz. Bu güncel faşizm örneği de tarihteki örnekleri gibi, kendiliğinden yok olmayacak. Devrimci direniş ile yıkılacaktır. Bugüne kadar geliştirilen direniş ile iflasın, yıkımın eşiğine getirilmiş bir durumdadır. Bunun içindir ki temel düsturları daha fazla faşizm, daha fazla katliamdır.

'ÖZ YÖNETİM DİRENİŞİYLE ÇÖKTÜLER'

İnsanlık tarihi zalimlere sömürgecilere faşist ve statükocu devletlere karşı demokratik hak ve özgürlüklerini savunan toplumsal direnişlerle doludur. Devletçi ve iktidarcı zihniyete karşı halkların özgürlük bilinci sokak, mahalle, köy, kasaba ve şehirlerde gelişerek insanlık tarihini değiştiren devrimlere dönüştürmüştür. Bakurê Kurdistan’da gelişen öz yönetim direnişleri de Kürdistan özgürlük mücadelesi tarihinde devrim sürecinin önemli aşamalarından biri olmuştur. Soykırımcı ve katliam amacıyla halkımıza karşı saldırıya geçen faşizmin ordusu geliştirilen efsanevi öz yönetim direnişleriyle kelimenin tam anlamıyla çökertilmişti. Varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlama amacı öz savunma bilinci ve eylemiyle birleşerek halk cephesini büyüterek düşman cephesini dağıtmıştır. Cizre, Sur, Silopi ile başlayan Nusaybin, Şırnak, Gever, Hezex ile büyüyen öz yönetim direnişleri halkı ve gerillayı devrimci halk savaşı somutunda yani direniş kavşağında buluşturmuştur. Bu direnişin fedai ruhu ile ölümsüzleşen Ş. Çiyager, Ş. Zeryan, Ş. Xebatkar, Ş. Çeko, Ş. Ériş, Ş. Ruken, Ş. İslam, Ş. Axin’ler Özgürlük mücadelesinin zafer tarzını ortaya çıkarttıkları kadar, sömürgeciliğin nasıl parçalanacağını da göstermiştir.

'HAYATI EVE DEĞİL DİRENİŞE SIĞDIRALIM'

Şimdi her dönemden daha fazla devrimci militanların ve öncü, özlü yurtseverlerin yani Çiyagerler'in, Zeryanlar'ın ve Mehmet Tunç'ların zamanıdır. Hayatı eve değil direnişe sığdırmanın zamanıdır. Dolayısıyla çöküşün eşiğine gelmiş AKP-MHP faşizmine karşı devrimci halk savaşı stratejisi temelinde başarılı bir mücadele hattını daha fazla geliştirmenin zamanıdır. Ancak böylesi bir mücadele hattı ile bu faşist diktatörlük tümden yıkıma vardırılabilir. Dönemin tek devrimci ve yurtsever görevi de bu mücadele hattını geliştirmektir.

'İNTİKÂM HAMLEMİZİ BAŞLATIYORUZ'

Halk olarak yok oluşun eşiğinden bugünkü düzeye direniş hamleleriyle geldiğimizi biliyoruz. Önderliğimiz soykırım sistemine karşı gerçekleştirdiği hamlelerle gelişme yarattı. Ağır tecrit koşuları altındaki İmralı adasında dahi, verili durumu ve koşulları gözeterek ama onunla yetinmeyerek hamleci tarzıyla sonuç aldı. Bu Önderlik özelliği, direniş geleneğimizin önemli bir karakteri olmuştur. Kürdistan gerçekliğinde ortaya çıkan bütün kazanımların altında kararlılıkla hayata geçirilen bu hamleci tarz vardır. Biz de YPS ve YPS-JIN olarak bu mücadele geleneğinin verdiği güç ve moralle tek seçeneğin direniş olduğu, gerçekleştirilen katliamların hesabının soykırımcı faşist sistemden ve onun ajan-işbirlikçi yapısından sorulacağı 'Sömürgecilerden ve Ajan-İşbirlikçilerden İntikâm Alma Hamlesi'ni başlatıyoruz. Faşist diktatörlük yıkılmadan, ajan işbirlikçi ve destekçileri etkisiz kılınmadan Kürt’ün varlığı ve özgürlüğü sağlanamaz. Çok açık bir gerçek var ki, o da faşizm ile aramızda varlık ve yokluk savaşının olduğudur. Faşizmle birlikte yaşanmaz. Faşizm ancak direnerek-savaşarak yok edilir.
Direnişi ve mücadeleyi her yere yaymak, savaşı her alanda geliştirmek gerekmektedir. Faşist sömürgeciliğin kurumları, bireyleri, yapılarıyla her yerdedir. Faşizmin verdiği rahatlıkla ve özel savaşın oluşturduğu atmosferle Kürdistan şehirlerinde, köylerinde, kasaba ve mahallelerinde hem kendileri, hem de ajan-işbirlikçileri rahat rahat dolaşıyor, ailelerimizi büyük bir pervasızlıkla değerlerine ihanet etmeye çağırıyorlar. Açıktır ki yurtsever halkımızın devrimci ve yurtsever evlatları olarak bizler bu duruma seyirci kalamayız. Başlattığımız hamle kapsamında ajan işbirlikçi yapı ve kişiler başta olmak üzere yaptıklarını hesapsız bırakmayacağız. Bu anlamda tüm intikâm birimlerimizin kendisini bu hamle sürecine göre planlayıp zamana yaymadan pratikleşmesi gerekiyor. Salgın koşullarını gerekçe yapmadan, koşulların sınırlılığı kadar yarattığı imkânlara yoğunlaşarak daha yaratıcı ve hamleci bir tarzla harekete geçmelidirler.
Tüm yaşananların yüklediği tarihi sorumluluk gereği, şehrinden, mahallesinden, köyünden başlayarak hemen herkesin yapabileceği, direnişi büyütebileceği yöntemler ve imkânlar da vardır. Özgür Kürt’e ve onun yaşamına yönelen hainlere yaşamın gündelik akışı içinde tavır alarak başlanabilir. Düşman sadece asker ve polis değildir. Toplumumuzun içine sızmış ajan işbirlikçilerle, AKP-MHP faşizminin ayakta kalmasını isteyen destekçilerin hepsi düşman kategorisindedir. Akrabalık ve komşuluk ilişkilerine sığınan, Kürtlerin sıcak toplumsal ilişkilerini istismar eden bu ajan işbirlikçi ve destekçiler virüsten daha tehlikeli bir hal oluşturmaktadırlar. Asıl tedbir bunlara karşı alınmalı, mesafe bunlara konulmalıdır. Tüm faşizm destekçileriyle ilişkiler kesilmeli selam dahi verilmemelidir.      
Bu temelde; ne öz yönetim direnişlerinde kahramanca direnen Mehmet Tunç’u, Sêvê Demir’i unuttuk ne de devletin vahşice yaptığı katliamları unuttuk. Öz yönetim direnişlerinden günümüze, her dakika öfkenin harmanlandığı ve intikam ateşinin gürleşmesi ile geçmiştir. Aradan geçen 4 yıllık süreçte, intikam duyguları ile şehit Çiyager’in zafer tarzını birleştirerek kendini yeniden yapılandıran bir güçle, dönem görevlerine tekrardan yüklenerek faşist AKP-MHP rejiminden gereken hesabı soracağız. Önderliğimiz üzerine uygulanan tecrit kaldırılıp, özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşuncaya, soykırım uygulamaları son bulana kadar her şart ve koşul altında intikam eylemlerimiz sürecektir."

KONTRA FAALİYETLER YÜRÜTEN ŞAHSA SABOTAJ

Açıklamada, hamle kapsamında Şehit Zınar Sason İntikâm Birimi'nin 27 Nisan günü Şırnak’a bağlı Görmec (Dergüle) köyü yolunda hançer timinde kontra faaliyetleri yürüten Selahattin Yıldırım adlı şahsa yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdiği duyuruldu.

Açıklamada, "Uzun yıllarıdır Kürt katili, işgalci Türk devleti ile işbirliği yapan bu unsur Öz Yönetim Direnişleri sürecinde kendi halkına karşı savaşarak katliamlar yapmış, bir çok yurtsever Kürdü şehit düşürmüştür. Bölgede işgalci Türk ordusunun düzenlediği operasyonların tümüne katılan bu şahıs aynı zamanda yıllardır  düşmana erzak temin etmekteydi. Kürt halkının kutsalı olan şehitliklerimizden Gabar bölgesindeki şehitliğe saldıran ve yıkan düşman birliğinin içerisinde de yer almıştır.
Kendi halkına karşı uzun yıllardır savaşarak ihaneti bu faaliyetlerle yürüten bu şahsa yönelik gerçekleştirdiğimiz sabotaj eyleminde Selahattin Yıldırım adlı şahısın aracı tamamen imha olurken bu kontra unsur ağır yaralanmıştır.  Kürdistan halkına karşı işgalci, katliamcı Türk devleti ile işbirliği içerisinde olan, ajanlık yapan, herkes bu ihanetten derhal vazgeçmeli, kendi halkının yanında yer almalıdır. İhanet pratiklerine devam eden tüm hainler bilmelidir ki, 'Sömürgeciliğe ve Ajan-İşbirlikçiliğe Karşı İntikâm Hamlesi' kapsamında gerçekleştireceğimiz eylemlerin hedefi olacaktır.
Denizler'in, Yusuflar'ın ve Hüseyinler'in idam edilişinin yıl dönümünde devrimci intikam hamlemiz ile anılarını yaşatacağımızı, tüm devrim ve özgürlük şehitlerinin hayallerini gerçekleştireceğimizi belirtiyoruz" diye belirtildi.