YRK gerillası Asos: Kürt halkı savaşa seyirci kalmamalı

Türk devletinin saldırılarına karşı gerillaların her yerde direndiğini söyleyen YRK gerillası Mêrxaz Asos, halkın desteğine de ihtiyaç olduğunu belirterek, "Kürt halkı bu savaşa seyirci kalmamalı ve direnişteki yerini almalıdır" dedi.

Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK) gerillası Mêrxaz Asos, Kürt halkına yönelik saldırıların daha da yoğunlaştığı bu süreçte direnişin önemine dikkat çekti. Tarihi bir sürecin yaşandığı bu dönemde Kürt halkının başarıya ulaşması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Mêrxaz Asos, "Devrimci halk savaşı iki temel üzerinde sürüyor. Bir halk, iki ise gerilla. Bu yüzden Kürt halkı işgalcilere karşı gerillalarla birlikte savaşmalı.

İçinde bulunduğumuz bu süreçte Kürdistan topraklarına ve yurtsever halka yönelik her gün bir işgal saldırıları oluyor. Bu işgal saldırılarının uzun bir geçmişi var. Bu nedenle, bugün gerçekleşen işgali anlamak için işgalcilerin tarihini de bilmemiz gerekiyor. Kürdistan coğrafyası nedeniyle çok zengindir. Bu da işgalcilerin ülkemize daha fazla göz dikmesini sağlıyor. Bunları bilmemiz önemlidir. Önder Apo'nun dediği gibi 'en önemli devrim zihniyet devrimidir' bu da işgalcileri tanımamız için de geçerlidir" diye konuştu.

İRAN TÜM GÜCÜNÜ KÜRTLERE KARŞI SAVAŞA YATIRIYOR

Yaşanan savaşın faturasını her zaman Kürtlerin ödediğini kaydeden Asos, "Hegemonik devletlerin, çıkarları nedeniyle mevcut savaşları çözmeye yönelik herhangi bir girişimi olmadı. Tam tersi, ilerledikçe savaşı daha da derinleştirdiler. Bu savaşların çoğu da Kürdistan topraklarında yapılıyor. Kürt halkı yıllarca fiziksel, kültürel ve manevi soykırımla karşı karşıya kaldı. Sürekli Kürt halkı ve mazlum halklar bu savaşların bedelini ödedi. Bu durum bugün Kürdistan'ın her parçasında yeniden yaşanıyor.

İran rejimi de Kürt halkını zihinsel ve fiziksel olarak yok etmek istiyor. Devletlerin yöntemleri ve araçları farklı diyebiliriz ama hepsi de Kürt halkına yönelik soykırım politikası yürütüyorlar. İran rejimi bugün Kürt halkını yok etmek için bütün gücünü savaşa yatırıyor. Kürt halkı kadim bir tarihe sahip ve İran rejimi bunu ortadan kaldırmak istiyor. İlk hedeflerinden biri özel savaştır. Çünkü hafızası, tarihi ve kimliği olmayan bir toplum kendi ayakları üzerinde duramaz" ifadelerini kullandı.

BÖYLE BİR SÜREÇTE SUSKUNLUK EN BÜYÜK UTANÇTIR

Konuşmasının devamında Kürt halkının düşmanın politikalarına kanmaması ve tuzağa düşmemesi gerektiğini söyleyen Asos devamla şunları belirtti: "Bu savaş sadece Kürdistan gerillalarının savaşı değildir. Bu savaş Kürt halkının kaderini belirleme savaşıdır. Kimse kendini aldatmasın. Düşman için fark etmiyor, nerede bir Kürt var ise oraya saldırıyor. Kürt halkının da bu duruma karşı dikkatli olması lazım. Düşmanın saldırılarına karşı gerillalar da her yerde direniyor. Bu inancı ve gücü Önder Apo'nun felsefesinden ve düşüncesinden alıyoruz. Kürt halkı da bu savaşa seyirci kalmamalı ve direnişteki yerini almalıdır. Böyle bir süreçten geçtiğimiz için herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekiyor.

Kürdistan gerillaları yiğitçe savaşıyor ve tarihi kazanımları bu direnişi sürdürüyor. Gerillalar her gün yeni profesyonel yöntemlerle düşmana ağır darbeler vuruyor. Tarihin bu döneminde Kürt halkı birleşmeli ve işgalcileri Kürdistan'dan uzaklaştırmalıdır. Bugün Türk devleti en ileri teknolojiyle saldırıyor ama gerillalar büyük bir güçle direniyor. Tabii bu direni kaynağını Önder Apo'nun düşünce ve fikirlerinden alıyor, diğeri ise halkımızın direnişidir. Bu işgali kırmak için başta Güney Kürdistan olmak üzere Kürdistan'ın dört parçasındaki Kürt halkının gerillalara destek vermesi gerekir. Herkes işgale karşı tavır almalı ve sessiz kalmamalı. Bu yüzden suskunluk böylesi bir zamanda bir Kürt için en büyük utançtır."

İŞGALCİLERE KARŞI BİRLİKTE SAVAŞALIM

Konuşmasının sonunda Kürt halkına ve gençlere çağrıda bulunan YRK gerillası Mêrxaz Asos sözlerini şöyle noktaladı: "Gençlerin asıl görevi düşmana karşı tavır almaktır. Farklı eylemlerle, gerilla saflarına katılarak işgalci düşmana Kürt gençliğinin duruşunu gösterebilirler. Gençliğin görevi topraklarını korumaktır. Özellikle gençlerin bu süreçte üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ve Kürdistan'ı düşmana mezar etmesi gerekir. Bu sorumluluğu yerine getirmezsek tarih tekerrür edecek, bunun olmaması için her yeri direniş alanına dönüştürmeliyiz. Önder Apo, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söylüyor. Biz Kürdistan gerillaları olarak kendimize ve halkımızın desteğine inanıyoruz. İşgalciye karşı birlikte savaşalım çünkü zaman direniş zamanıdır."