YRK Türkiye ve İran’ın eşzamanlı saldırılarına tepki gösterdi

Doğu Kürdistan Güçleri (YRK), son günlerde İran ve Türkiye’nin paralel saldırılarına tepki göstererek, kamuoyunu bu saldırılara karşı duyarlı olmaya çağırdı.

YRK Komutanlığı, özellikle 26 Eylül’de Asos bölgesine yönelik insansız hava araçları ile gerçekleşen saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Kürdistan’a yönelik işgalci saldırlar bu son aylarda tırmandı. Türkiye’nin işgalciliğine karşı, Zap, Avaşin ve Metina’da Kürdistan gerillaları büyük bir direniş sergileyerek, Türkiye işgalciliğini çaresiz ve sonuçsuz bıraktığı için, bir çaresizliğin sonucu olarak Kürdistan’ın dört parçasına yönelik saldırılar gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede Doğu Kürdistan Güçlerimiz de birçok kez hava saldırıları ile karşı karşıya kaldı.

26 Eylül 2022’de saat 10.00’dan 17.00’ye kadar iki insansız hava aracı Asos bölgesi üzerinde dolaştı ve saat 15.00 ile 16.00 arasında işgalci Türk devletine ait savaş uçakları Asos bölgesi ile Gelalê köyü kırsalını 15 kez bombaladı.

Bu saldırılarda güçlerimizin herhangi bir kaybı olmadı. Yurtsever halka ait bağ, bahçe ve tarlalar zarar gördü.

Doğu Kürdistan ve İran halkı da 16 Eylül’de bir kez daha İran işgalciliğine karşı serhildana kalktı. İran rejimi, serhildana yönelik saldırılarında onlarca kişiyi şehit ederken, Rojhilat hareketleri ve güçlerine karşı da saldırılarını yöneltti.

Biz Doğu Kürdistan Güçleri olarak Rojhilat ve İran’da halkın serhildanlarını haklı görüyor, rejimin sivillere yönelik saldırılarını kınıyor ve bu katliamcı saldırıların onların çıkarına olmadığını, durdurulması gerektiğini, demokrasi isteyen halkların önünün açılmasını istiyoruz.

Böyle bir süreçte Türk devleti ve İran’ın işgalci saldırılarının paralel olarak gerçekleşmesi, halkta kuşku uyandırıyor. Bu saldırılara karşı kamuoyu ve halkımız sürecin bilincinde olmalı ve dikkatli davranmalıdır.”