Yüksekova'da Newroz kutlaması: Zindanların talebi talebimizdir

Yüksekova'da binlerce kişinin katılımıyla görkemli Newroz kutlaması yapıldı. Kutlamada Kürt Halk Önderi Öcalan ile derhal görüşülmesi istenirken, zindan direnişi selamlandı.

Hakkari'in Yüksekova ilçesinde binlerce kişi son yılların en coşkulu Newroz kutlamasında buluştu. Yeni Şehir Stadı’nda gerçekleşen kutlamalar için sabahın erken saatlerinde binlerce kişi alana akın etmeye başladı. HDP bayraklarıyla süslenen alana 3 ayrı noktadan giriş yapıldı. Bu yılın kutlamalarında gençlerin katılımı öne çıktı. HDP bayraklarıyla alana giren gençler sık sık "Gergerlioğlu'nun yanındayız", "Bijî berxwedana zindanan (Yaşasın zindan direnişi)" ve "HDP halktır, halk burada" sloganları attı.  

Polisler, alana sadece 1500 kişinin alınacağını söyledi. Halk ise geri adım atmadı.

Kutlamada Grup Gölgedekiler sahne aldı. Şarkılar eşliğinde halaylar çeken halk, HDP'ye yönelik kapatma davasına tepki göstererek, sık sık "HDP halktır, halk burada" sloganları attı.

 HDP'li Silopi Belediye Eşbaşkanı Adalet Fidan, Newroz'a katılanları selamladı.

'BİR AN ÖNCE GÖRÜŞME YAPILMALI'

HDP Milletvekili Sait Dede, "Halkları ve inançları birbirini kırdırmak adına Kürdistan coğrafyasını kan deryasına çevirdiler. Newroz'dan aldığımız güçle halkımız bütün bu faşizme direndi, direnmeye de devam edecektir" diye konuştu.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride de tepki gösteren Dede, "Kürt sorunu çözülmeden Ortadoğu’ya da, Türkiye'ye de huzur ve demokrasi gelmedi, gelmeyecek. Bir an önce Sayın Öcalan ile görüşme yapılmalı. Sayın Öcalan bir şahıs değildir, Kürt sorununun muhatabı olan politik bir liderdir. Cezaevlerinde yoldaşlarımız günlerdir bu uğurda açlık grevlerinde direniyorlar. Cezaevlerindeki yoldaşlarımızın talebi burayı tıklım tıklım dolduranların talebidir ve talepleri bir an önce yerine getirilmelidir" şeklinde konuştu.
Kutlamada son olarak Rezan Şirvan sahne aldı. Şarkılar eşliğinde Newroz ateşi yakılırken, uzun bir süre halay çekildi.