Van Yüzüncü Yıl’a tam kadro kayyum

İktidarın, üniversiteleri tamamen tahakküm altına almak için başlattığı kayyum/kadrolaşmanın bariz örneklerinden biri de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi. Yönetim kadrosunun neredeyse tamamı kayyum.

Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın iki yıl önce Van Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ni (YYÜ) atadığı eski AKP Genel Merkezi Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hamdullah Şevli, üniversitenin diğer bölümlerine de kayyum dekanlar atadı.

YYÜ, iktidarın akademi normlarını ayaklar altına aldığı örneklerden biri. AKP’li Prof. Şevli’nin rektör atanmasıyla birlikte kadrolaşmada zirve yapıldı. Öğrencilerine eğitim veremeyecek durumda olan Denizcilik Fakültesi’nin teknik olarak yeterliliği bulunmazken YÖK tarafından işletilmesine izin veriliyor. Dekan yardımcılığı, bölüm başkanlığı gibi görevlere denizcilik dışında eğitim almış kişiler atandı. Öğrencilerinin çoğu Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne (KATÜ) gönderiliyor. Tüm kadro tam anlamıyla bankamatik memuru olmuş; araştırma/geliştirmeden uzak, tamamıyla yandaş ve kadrolaşma söz konusu. YYÜ Denizcilik Fakültesi’nde dekan yardımcılıklarına ve bölüm başkanlıklarına atanan Doç.Dr. Berna Oto, Fen Fakültesi; Doç.Dr Mehmet Şeremet, Fen Edebiyat Fakültesi; Doç Dr. Murat Rakap ise Akademik Kurul Üyesi.