Zagros’ta Newroz töreni: 2021 çok şiddetli geçecek!

Gerillanın denetimindeki Zagros alanında Newroz bayramı vesilesiyle bir kutlama töreni düzenlendi.

Zagros sahasındaki kutlama törenine Halk Savunma Merkezi (HSM) Komutanlığı adına Amed Malazgirt, katıldı.

Farklı alanlardan onlarca HPG ve YJA Star gerillası törende hazır bulundu.

Malazgirt, gerillaların, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, şehit aileleri ve yurtseverlerin 21 Mart Newroz bayramını kutladı.

‘2021 YILI ÇOK ŞİDDETLİ GEÇECEK’

HSM Komutanlık Üyesi Amed Malazgirt, şöyle konuştu: “2021 yılı çok şiddetli geçecek. Kürdistan’ın dağları, ovaları ve kentlerinden Türkiye metropollerine kadar savaş şiddetlenecek. Türk devleti savaşın kentlere yayılmaması için, özel operasyonlar düzenleyebilir.  2017 yılından bu yana, dünyanın birçok yerinde özel operasyonlar düzenlediler ve bunun sonucunda şiddetli çatışmalar yaşandı. Ancak istedikleri sonucu alamadılar. Hatırlarsanız, Türk devleti, 2017 Newrozu’nda PKK’nin biteceğini söylüyordu ve buna inanıyordu. Bazı devletler onlara yardım etti, imkân sağladı, onlar da bazı özel silahlar üretti, insansız hava araçları çoğaldı ve buna dayanarak PKK’yi bitirme hesapları yaptılar. Bunu gerçekleştirmek için tüm imkanlarını seferber ettiler.”

‘TÜRK DEVLETİNİN GÜCÜ GERİLLAYI BİTİRMEYE YETMEZ’

PKK'nin ne 2017 ne de sonraki yıllarda yok olmadığının altını çizen Malazgirt, “Görüyorsunuz 2021 Newrozu’nu kutluyoruz” diyerek, Türk devletinin planlarının başarıya ulaşmadığını kaydetti.

“Türk devletinin gücü gerillayı bitirmeye yetmez” diyen Malazgirt, “Peki bunun kaynağı nedir? Bu emek, fedakarlık ve direniş hangi güçten kaynağını ve enerjisini alıyor? Temel sağlamdır. Temel, Mazlum doğan, Kemal Pir, Hayri Durmuş, Rewşen ve PKK’nin çok sayıda diğer öncüsünün mücadele ruhudur” ifadelerini kullandı.

 Bu ruh ve iradeyle 40 yıldır Türk devletinin işgalciliğine karşı mücadele ettiklerini belirten Malazgirt, Türk devletinin Kürtler ve Kürdistan’ı yok etme önünde tek engel olarak PKK’yi gördüğü için bu kadar saldırdığına dikkat çekti.

'PKK VAR OLDUKÇA KÜRDİSTAN'I KİMSE YOK SAYAMAZ'

Malazgirt, “Onlar da çok iyi biliyorlar ki PKK var olduğu sürece hiç kimse Kürt halkı ve Kürdistan’ı yok sayamaz. Bu nedenle şiddetli bir şekilde saldırıyorlar” dedi.

Bir kez daha 2021 yılının şiddetli geçeceğinin altını çizen Malazgirt, gerillalara seslendiği konuşmasında “O halde her yoldaşın görevi, Türk devletinin işgalciliğine karşı kendini iyi hazırlaması ve büyük bir fedakarlıkla işgalciliğe karşı büyük bir savaş yürütmesidir” diye noktaladı.