Zagroslar’dan Botan’a her yerde eylem

HPG ve YJA Star gerillalarının işgal saldırılarına karşı Zagroslar’dan Botan’a kadar her yerde eylemleri aralıksız sürüyor. Gerçekleştirilen eylemlerde en az 12 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

““Dem Dema Azadiyê Ye” hamlesi çerçevesinde güçlerimizin Botan’dan Zagros’a geliştirdiği eylemler devam etmektedir.

HAVA SAVUNMA KUVVETLERİNDEN İNTİKAM EYLEMİ

HPG ve YJA Star güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şöyledir;

Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetlerimiz; 6 Mayıs günü saat 13:00’da Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesi’nde konumlanan işgalcileri eşzamanlı iki eylem ile hedefleyerek vurmuştur. Aynı gün saat 14:30’da da buradaki işgalciler yine havadan hedeflenerek vurulmuştur. Başarıyla gerçekleştirilen her 3 eylem sonucunda Zendura Tepesi’ndeki işgalciler tam isabetle vurulmuştur.

Bu eylemler Mamreşo Direnişi’nde Serhat Giravi yoldaş komutasında kahramanca şehadete ulaşan yoldaşlarımızın intikamı için gerçekleştirilmiştir.

1 Mayıs günü Cudi bölgesine bağlı Deriyê Wara alanında konumlanan işgalcilere yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde net 1 işgalci cezalandırılmıştır. 

  “Cenga Xabur Devrimci Hamlesi kapsamında;

6 Mayıs günü 17:00 – 18:00 saatleri arasında Metina bölgesine bağlı Büyük Zendura ve Küçük Zendura tepelerine konumlanan işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vurulmuştur. Büyük Zendura Tepesi’nde 3 katyuşa roketi işgalcilerin mevzilerine isabet etmiştir. Küçük Zendura Tepesi’nde de 2 katyuşa roketi işgalcilerin mevzilerine isabet etmiştir. Her iki eylemde de işgalcilerin mevzileri darbelenmiş ve cezalandırılan işgalci sayısı netleştirilememiştir. İşgalciler eylemden sonra çevresini A4 silahları ile taramış ve obüsler ile bombalamıştır.

 “Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi” kapsamında;

6 Mayıs günü saat 12:30’da Avaşin bölgesine bağlı Mamreşo alanındaki Şehit Munzur Tepesi’ne ve Qela Mamreşo’ya yerleşen işgalciler doçkalar ile hedeflenerek vurulmuştur. Cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı netleştirilememiştir.

6 Mayıs günü saat 13:45’te YJA Star güçlerimiz Avaşin bölgesine bağlı Şehit Serdar Tepesi’ndeki işgalcileri havanlar ile hedefleyerek vurmuştur. Saat 14:00’da da yine bu tepedeki işgalciler doçkalar ile hedeflenerek vurulmuştur. Eylem sonrasında işgalciler çevresini ağır silahlar ile bombalamıştır.

6 Mayıs günü Avaşin bölgesine bağlı Şehit Serdar Tepesi’nde 15 dakika süren bir çatışma yaşanmıştır. Bu çatışma hakkındaki ayrıntılı bilgiler ulaştığında kamuoyu ile paylaşılacaktır.

6 Mayıs günü saat 14:00’da işgalciler saldırı helikopterlerinin desteği ile Avaşin bölgesine bağlı Aris Faris alanına yönelik bir operasyon başlatmıştır. İşgalciler burada savaş mevzilerine girmek isteyince güçlerimiz saat 16:30’da el bombaları ve ferdi silahlarla yakın mesafeden işgalcileri hedefleyip vurarak müdahale etmiştir. Buradaki saldırı eyleminde net 1 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir. Buradaki çatışmalar akşama doğru yoğunlaşmış, saat 20:00’da güçlerimiz termalli silahlar ile düşmana etkili bir darbe vurmuşlardır. Burada da net 4 işgalcinin cezalandırıldığı tespit edilmiştir. Buradaki çatışmalarda toplamda 5 işgalci cezalandırılmıştır.  

6 Mayıs günü saat 16:00’dan 7 Mayıs günü saat 07:00’a kadar Aris Faris alanındaki savaş mevzilerinde güçlerimizin direnişi karşısında ağır darbeler alıp sonuç alamayan işgalci Türk ordusu burada yine zehirli gazlar kullanarak savaş mevzilerine girmek istemiştir. Buradaki yoldaşlarımız el bombaları ve ferdi silahlar ile 7 Mayıs günü sabah saatlerinde bir saldırı eylemi gerçekleştirerek işgalcilere ağır bir darbe vurmuş ve geri püskürtmüştür. Burada cezalandırılan işgalcilerin sayısı tam olarak netleştirilememiştir. Aynı alandaki çatışmalar şimdiye kadar da devam etmektedir.

6 Mayıs günü saat 05:40’ta Zap bölgesine bağlı Şehit Merwan Tepesi’nde konumlanan işgalcilere yönelik koordineli bir gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir. İlk olarak sızma ve saldırı kolundaki güçlerimiz; el bombaları ve ferdi silahlar ile işgalcilerin mevzilerini hedefleyerek etkili bir şekilde vurmuştur. Burada net 4 işgalci cezalandırılmıştır. Sonra savunma kolları; 3 koldan bu tepedeki işgalcileri hedefleyip vurmuş, bu vuruşlar sonrasında da net 2 işgalci cezalandırılmıştır. Eylem sonrasında işgalciler çevresini ağır silahlar ile bombalamış, akşam saatlerinde saldırı helikopterleri desteğinde ölü ve yaralılarını alandan uzaklaştırmıştır.

Toplamda 6 işgalcinin cezalandırıldığı bu eylem büyük komutan Serhat Giravî yoldaş şahsında Mamreşo Direnişi şehitlerinin intikamı için gerçekleştirilmiştir.

HAVA SALDIRILARINDA GERİLLA KAYIP VERMEDİ

İşgalci Türk ordusu Medya Savunma Alanları’na dönük bombardıman ve saldırılarını sürdürmektedir.

Yapılan bombardımanların ayrıntıları şu şekildedir;

5 Mayıs günü saat 06:30’da Avaşin bölgesine bağlı T Harfi alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

6 Mayıs günü 11:10 ve 15:40 saatlerinde Metina bölgesine bağlı Zendura Tepesi savaş uçakları ile bombalanmıştır.

6 Mayıs günü saat 19:40’ta Avaşin bölgesine bağlı Şehit Merwan Tepesi savaş uçakları ile bombalanmıştır.

7 Mayıs günü saat 08:25’te Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.