'Zalim Dehaqlara karşı direnen Kawalar her zaman olacaktır'

Newroz'un direniş, mücadele ve isyan günü olduğunu söyleyen HPG ve YJA Star gerillaları, zalim Dehaqlara karşı direnen Kawaların her zaman olacağını vurguladı.

HPG gerillaları Êrîş Andok, Hêmin Pîrosî ve YJA Star gerillası Canda Welat, 2021 Newroz'una ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, zindandaki tutsakların ve tüm halkların Newroz Bayramını kutlayan YJA Star Canda Welat, "Demirci Kawa'nın 21 Mart günü Newroz'da başlattığı direnişi Mazlumlar, Berivanlar ve Semalar daha da geliştirdi.

Bugün de Şoreşler, Rojhatlar, Seydolar, işgalcileri bu ateşle yakıyor. Bu Newroz'da, Garê'nin zafer ruhu ile Önder Apo'nun fiziki özgürlüğünü kaçınılmaz kılmalıyız. YJA Star olarak Garê direnişinde daha da gürleşen direniş ateşi ile faşizmi yıkacağız" diye konuştu.

GARÊ'NİN DİRENİŞ RUHU İLE MÜCADELEYİ DAHA DA YÜKSELTMELİYİZ

21 Mart'ta yaşanan halk serhildanlarına değinen HPG gerillası Êrîş Andok, "Bilindiği gibi Demirci Kawa Dehaq'ın zulmüne karşı isyan başlattı ve zulme son verdi. Dehaq'ın yenilgiye uğramasından sonra Newroz halkların bayramı olarak kutlanmaya başlandı. Çağdaş Kawalar Mazlum Doğan, Rahşan Demirel ve Zekiya Alkan'ların direniş ruhu ile Kürdistan bir kez daha canlandı ve yeni bir aşamaya geldi. O mücadele bugünlere kadar geldi. Garê direnişinde bu direniş ruhu ortaya çıktı. Bu direniş ruhu ile gerilla mücadelesini daha da yükseltmeliyiz.

Tüm Kürdistan halkına çağrımızdır; özellikle kadınlar ve gençler bu direniş ruhu ile 2021 Newrozuna katılmalı. AKP-MHP faşizmine bir kez daha Kürt halkının faşizme boyun eğmeyeceğini gösterilmelidir" ifadelerini kullandı.

Zalim Dehaqlara karşı direnen Kawaların her zaman olacağını vurgulayan gerilla Hêmin Pîrosî ise şunları belirtti: "Newroz isyan, direniş ve mücadele günüdür. Zalim Dehaqlara karşı halkların birlikteliğidir. Dehaqların zulmüne karşı direnen Kawalar her zaman olacaktır. Çağdaş Kawalar günümüz Dehaqların zulmüne son verecektir. Bu vesile ile tüm halkların Newroz Bayramını kutluyorum. Bu yıl Dehaqların yenileceği bir yıl olacaktır."