Zap’ta 3 işgalci cezalandırıldı, Avaşin’de Arap gerilla şehit düştü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Zap’ta işgalci Türk ordusuna yönelik düzenlenen eylemlerde üç işgalcinin daha cezalandırıldığını bildirdi. Avaşin’de ise Arap gerilla Hazim Ali El Nofel’in şehit düştüğü belirtildi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, işgalci Türk devletine karşı hareketli gerilla timlerinin “gereken cevabı” verdiğini kaydetti.

Açıklamaya göre Zap bölgesinde 3 asker daha cezalandırıldı, biri yaralandı.

HPG’nin açıklaması şöyle:

“İşgalci TC devletinin başlattığı işgal harekatı Kürdistan Özgürlük Gerillası tarafından Apocu militan ruhla karşılanmış ve her alanda işgalcilere ağır darbeler vurulmuştur. Ölümsüz fedailerimizin çizgisinde yürüyerek işgalcilere etkili darbeler vuran hareketli gerilla timlerimiz, yeni dönem taktiklerini yaratıcı bir şekilde pratiğe aktararak işgalcilerin yoğun saldırılarına gereken cevabı vermişlerdir.

Yaşanan yoğun savaş sürecinde Arap halkımızın değerli yiğit evlatlarından Fedai yoldaşımız, kahramanca çatışıp işgalcilere darbeler vurarak şehadete ulaşmıştır.

Güçlerimizin etkili vuruşları sonucunda 3 işgalcinin cezalandırıldığı ve 1 işgalcinin yaralandığı eylemlerin ayrıntıları şu şekildedir;

1. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi kapsamında Zap bölgesinde;

– 22 Nisan günü saat 14:30’da işgalci TC ordusu, Girê Karker Direniş Alanı’na bağlı Girê Şehîd Cûdî savaş mevzilerini uçaklarla 6 kez bombaladıktan sonra ilerlemek istemiştir. Güçlerimizin etkili müdahalesi sonucunda çatışmalar yaşanmış ve işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Aynı gün saat 17:40 ve 19:10’da tekrar savaş mevzilerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler, güçlerimiz tarafından sabotaj taktiği, el bombaları ve ferdi silahlarla vurulmuştur. Güçlerimizin etkili müdahalesi sonucu en az 3 işgalci cezalandırılmış, 1 işgalci ise yaralanmıştır.

– 22 Nisan günü 22:00 – 01:00 saatleri arasında Karker ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları ile Girê Ortê savaş mevzileri saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır. Direniş alanlarında işgalciler ile güçlerimiz arasındaki yoğun çatışmalar devam etmektedir.

– 22 Nisan günü 22:00 – 01:00 saatleri arasında işgalci TC ordusu, Çiyayêreş, Girê Rûbar ve Girê Kovî yamaçlarına helikopterlerle indirme yapmak istemiştir. Güçlerimizin müdahalesi sonucu çıkan çatışmalar devam etmektedir.

– 22 Nisan günü 22:00 – 01:00 saatleri arasında Werxelê Direniş Alanı çevresinde hareket halinde olan işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlara vurulmuştur. Bu vuruşlar sonucunda cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı netleştirilememiştir.

– 22 Nisan günü 17:30 – 22:50 saatleri arasında Çemço ve Şehîd Adil alanları sınırdaki karakollardan atılan obüsler ve savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

BİR GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

2. Avaşîn alanına yönelik geliştirilen kapsamlı işgal harekatının ilk günlerinde işgalcilerin karşısında göğsünü siper ederek en önde cevap veren, hareketli gerilla timleri içinde yer alıp düşmana ağır darbeler vuran Fedai yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır. Arap halkımızın değerli yiğit evlatlarından Fedai yoldaşımız kahramanca direnişyle Apocu ideolojiye, demokratik ulus paradigmasına olan derin inancıyla mücadele etmiş ve direnişimizin sembolleşen kahramanlarından biri olmuştur.

Fedai Yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Fedai Kobanê

Adı Soyadı: Hazim Ali El Nofel

Doğum Yeri: Cezaa

Anne – Baba Adı: Meryem – Ali

Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Nisan 2022 / Avaşîn

 

Fedai yoldaşımız Rojava Özgürlük Devrimi’nden sonra özgürlük hareketimizle tanışan, Önder Apo’nun fikirlerini benimseyen Arap halkımızın bir evladı olarak Cezaa’da doğmuştur. DAİŞ ve türevi çetelerin halkın inançlarını sömürerek halka baskı ve zulüm uyguladığı bir dönemde Rojava Özgürlük Güçlerini tanımıştır. Önder Apo’nun halkların birlikte özgür bir şekilde yaşamasını esas alan ideolojisini tanıyan Fedai yoldaşımız, hiç tereddüt etmeden özgürlük saflarına geçmiş, savaşın en yoğun olduğu bir süreçte büyük bir cesaretle DAİŞ çetelerine karşı savaşmıştır. Yaşanan savaşlarda ağır yaralanmasına rağmen mücadelede ısrarcı olmuş ve mücadelesini daha da büyütmek için 2016 yılında yüzünü Kürdistan dağlarına dönmüştür. İlk başlarda dağ yaşamına uyum sağlamada biraz zorlansa da büyük bir irade ile mücadele etmiş ve zorlu koşulların üstesinden gelmesini başarmıştır. Özellikle Partimizin yoldaşlık ilişkilerinden ve komünal yaşama dayalı yaşam tarzından etkilenmiş, kendisi de bu yaşamın özlü bir parçası olabilmek için her zaman çabalamıştır. Fedai yoldaşımız aldığı Önderlik eğitimleri ile ideolojik anlamda da daha fazla aydınlanmış, bilinç kazanmış ve aldığı güçle devrim çalışmalarına daha fazla ve sonuç alıcı bir tarzla katılmıştır. Fedai yoldaşımız Rojava alanında aldığı askeri tecrübeyi Kürdistan dağlarında Önderlik felsefesi ile bütünleştirerek yetkin bir Apocu militan olmaya çalışmıştır. 3 yıl boyunca Garê alanında kalan Fedai yoldaşımız bu süre içinde savaşın yoğun ve sıcak bir şekilde sürdüğü Avaşîn alanına gitmek için ısrar etmiş ve 2019 yılında Avaşîn alanına geçmiştir. Avaşîn alanının yüksek tepelerine, berrak ırmaklarına ve binbir emekle yoğrulan derin yoldaşlığından çok etkilenmiştir. Böyle bir alanda onlarca değerli yoldaşı ile birlikte düşmana karşı savaşmayı kendisi için bir şans olarak görmüş, yaşama ve savaşa bu temelde katılmıştır. Özellikle 2019 yılında Avaşîn’de düşmana büyük darbelerin vurulduğu birçok eyleme katılmış, bu eylemlerde cesareti ve fedakarlığı ile tüm yoldaşlarına güç ve moral kaynağı olmuştur. Yine 2021 yılında düşmanın geliştirdiği operasyona karşı da hem savaş tünellerinde hem de hareketli gerilla timlerinde yer almış, düşmanın tüm yönelimlerine cevap olmayı başarmıştır. 17 Nisan günü başlayan işgal saldırılarının ilk anlarında da düşmana tereddütsüz gereken cevabı vermiştir. Yine 18 Nisan günü Werxelê Direniş Alanı’nda düşmana ağır darbelerin vurulduğu eylemde de, adı gibi fedaice bir şekilde düşmanla göğüs göğüse savaşarak şehadete ulaşmıştır. Önder Apo ideolojisine olan derin inancı, bağlılığı, emekçi, doğal ve samimi kişiliği ile tüm yoldaşları tarafından sevilen Fedai yoldaşımız biz yoldaşlarına her daim ilham kaynağı olacaktır.

Başta şehit yoldaşımızın değerli yurtsever ailesine, Arap halkımıza ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.

Apocu paradigma temelinde halkların özgürleşeceğine yürekten inanan, vahşi Türk işgalciliği karşısında tavır sahibi olan, işgale sessiz kalmayan, Kürt halkının özgürlük mücadelesine büyük katkı sunan, bu uğurda yiğitçe savaşarak şehadete ulaşan Fedai yoldaşımız tüm Arap halkının ve Kürt halkının kendisine örnek alacağı gerçek bir halk kahramanıdır. Sosyalist ideolojinin, enternasyonal duruşun ve Apocu militanlığın güzide bir örneğidir. Tüm Arap ve Kürt gençlerinin Şehit Fedai yoldaşımızı örnek alarak mücadele saflarına katılması ve gerilla ordusunu büyütmesi çağrısında bulunuyoruz.”