Zap’ta Devrimci Operasyon: Çok sayıda işgalci cezalandırıldı, 8 cenazenin üzerine gidildi

Gerillalar Zap’ta işgalci Türk ordusuna yönelik Devrimci Operasyon gerçekleştirdi. Eylemde çok sayıda işgalci cezalandırılırken, 8'inin üzerine gidildi. 2 adet M-16, 1 adet bombaatar, 1 adet BKC silahı kaldırıldı, çok sayıda askeri malzemeye el konuldu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi kapsamında Zap’da gerçekleştirilen Devrimci Operasyon’un sonuçlarını açıkladı. HPG, şu ayrıntıları paylaştı:

“Gerilla güçlerimiz, 8 – 9 Aralık tarihleri arasında Zap’a bağlı Girê Şehîd Munzur’da bulunan işgalcilere karşı yeni dönem gerilla taktiklerinin iç içe kullanıldığı koordineli bir Devrimci Operasyon gerçekleştirmiştir. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde gerçekleştirilen Devrimci Operasyon’un ayrıntıları şöyledir;

Önce 8 Aralık günü saat 14:00’da Girê Şehîd Munzur’da bulunan işgalcilere ait mevziler, ağır silahlarla hedeflenmiş ve etkili bir şekilde vurulmuştur. Eylemin ardından harekete geçen hareketli gerilla timlerimiz, işgalcilere ait mevzileri 5 koldan denetim altına almıştır. Birinci ve İkinci profesyonel saldırı timlerimiz, gece saat 01:00’da işgalcilere ait 2 mevzi ve 1 kamelyayı hedefleyerek eşzamanlı bir baskın eylemi gerçekleştirmiştir. Birinci eylem kolu; içinde işgalcilerin bulunduğu kamelyayı el bombaları ve ferdi silahlarla vurmuştur. Kamelyada bulunan 5 işgalciyi cezalandıran güçlerimiz, işgalci cenazelerinin üzerine giderek 2 adet M-16 silahı, 1 adet bombaatar, 1 adet BKC silahı, 1 adet çanta ile çok sayıda askeri malzemeye el koymuştur. İkinci eylem kolu; işgalcilere ait 2 mevziyi el bombaları ve ferdi silahlarla vurmuştur. Kısa sürede mevzileri düşüren güçlerimiz, 2 mevziyi tamamen imha ederek 3 işgalcinin cenazesinin üzerine gitmiştir. Aynı anda Üçüncü eylem kolu; Girê Şehîd Munzur’da bulunan işgalcileri yoğun ateş altına alarak etkili bir şekilde vurmuştur. Devrimci Operasyon kapsamında; Dördüncü ve Beşinci eylem kolları da, Kela Bêdewê’de bulunan işgalcileri ağır silahlarla vurarak belirlenen hedefleri imha etmiştir.

Güçlerimiz, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi kapsamında şahin tarzında işgal operasyonuna ani ve keskin bir darbe vurmuştur. Hareketli timlerimiz, APOCU vuruş tarzıyla 10 dakika içinde tepede bulunan bütün hedefleri üstün bir başarıyla ele geçirmiştir. Güçlerimizin hiçbir kayıp vermeden gerçekleştirdiği bu başarılı eylemin sonucunda; çok sayıda işgalci cezalandırmış, net 8 işgalcinin cenazesinin üzerine gidilmiş, 2 adet M-16 silahı, 1 adet bombaatar silahı, 1 adet BKC silahı, 1 adet çanta ile çok sayıda askeri malzemeye el konulmuştur.

Bu devrimci operasyon işgalci TC devleti tarafından kimyasal silahlarla namertçe şehit edilen yoldaşlarımız şahsında tüm şehitlerimizin intikamı için gerçekleştirilmiştir.

7 Aralık günü saat 11:00’da Garê bölgesine bağlı Deriyê Hirçê alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

7 ve 9 Aralık tarihlerinde işgalci TC ordusu, Zap bölgesine bağlı Girê Cûdî, Girê Şehîd Rûbar, Kûnîşka, Sîda ve Şamkê alanlarını savaş uçakları ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalamıştır.”